Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Middlesex

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

”Minä synnyin kahdesti: ensin tyttövauvana Detroitissa tammikuussa 1960; toisen kerran teinipoikana ensiapuklinikalla Michiganissa elokuussa 1974.”

Cal Stephanides on 41-vuotias hermafrodiitti, joka eli lapsuutensa tyttönä ja taisteli tiensä mieheksi. Kertomus hänen perheensä värikkäistä vaiheista on samalla kiehtova tarina erään geenin mutkikkaasta matkasta läpi vuosikymmenten.

(Otava)

- - -

Pulitzer-palkittu, täyteläisen virtuoosimainen tarina nuoresta hermafrodiitista ja erään geenin mutkikkaasta matkasta läpi sukupolvien. ”Kummallinen ja hieno romaani, joka vie lukijalta jalat alta.” – Jonathan Franzen Amerikankreikkalaisen perheen kauniin ja herttaisen tyttären Calliope Stephanidesin ongelmat alkavat murrosiässä. Naiseuden tunnusmerkit antavat odottaa itseään, ja kiihkeän ensirakkauden kohteena on paras ystävätär. Lääkärit toteavat, että Callien viidennessä kromosomissa on tapahtunut mutaatio, jonka vuoksi hän näyttää lapsena tytöltä, vaikka on biologisesti ja hormonaalisesti poika. He suosittelevat Callien krookuksen poisleikkaamista. Tarinansa kertoo nyt 41-vuotias, Berliinissä asuva Cal, joka on lopulta taistellut tiensä tytöstä pojaksi ja mieheksi. Tuo tarina ulottuu erään geenin alkujuurille pieneen kreikkalaiskylään, joka vuonna 1922 on jäänyt sodan jalkoihin, ja josta toisiinsa rakastuneet sisar ja veli pakenevat Amerikkaan. Kertomus muodonmuutoksesta ja kreikkalais-amerikkalaisen suvun värikkäistä vaiheista 1900-luvun Detroitissa kasvaa mahtavan homeeriseksi panoraamaksi, yhtä aikaa komediaksi ja tragediaksi, jossa ylistyslaulunsa saavat niin syntymä, kuolema kuin sukupuoli-identiteettien ja kulttuurien kirjo.

(Otava)

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Tekstinäyte

Jotkut perivät taloja, toiset maalauksia tai suurista summista vakuutettuja viulunjousia. Minä perin resessiivisen geenin viidenteen kromosomiin ja sukukalleudet, joita voi hyvällä syyllä sanoa harvinaislaatuisiksi.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

777

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

635

Kustantaja

Kieli