Passikuvat

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

runokokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Pekka Kinnari, jonka merestä ja merimiesten elämästä kertova romaani, "Mathilda ja pojat", ilmestyi pari vuotta sitten, ei esiinny runoilijanakaan julkisuudessa ensi kertaa. Runon lukijat ja ystävät muistavat varmasti Tammen kustannuksella v. 1969 ilmestyneen suomalaisen merimiesrunouden antologian, "Meri, miehet, laivat", sekä Pekka Kinnarin paljon kiitosta osakseen saaneen laajan ja ansiokkaan osuuden siinä. Samoin kuin siinä, ovat myös tämän nyt ilmestyneen kokoelman aineksina meri ja merimiesten elämä, ankara työ laivoilla ja meren miesten usein niin väärin ymmärretyt ja vielä useammin väärin kuvatut sinänsä vaatimattomat huvit ja ilot maissa.

Jo nuoruudessaan meren kokenut, merimieselämän läpikotaisin tunteva Pekka Kinnari on oikea mies kertomaan tästä kaikesta runon muodossa. Hänen runonsa merestä ja merimiehistä eivät valehtele, eivätkä vääristele.

"Passikuvat"-kokoelmassaan paljastuu Pekka Kinnari tunnepohjaltaan syvästi inhimilliseksi runoilijaksi. Hänen runokuvansa kasvavat merellisen kauneuden syvällisestä tajuamisesta ja merellisen elämän ihmiseltä paljon vaativan ankaruuden läpikotaisesta tuntemuksesta.

Arvo Turtiainen

(Takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

108

Kustantaja