Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sinkkuleikki

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

”Muistan vieläkin sen lauantain, jolloin ensimmäisen kerran tunnustin itselleni, että kaipasin vapautta. Istuin keittiönpöytämme ääressä kahvimuki edessäni. Oli täydellinen aamu. Vapaapäivä. Märät hiukset pyyhkeen alla. Ulkona pilvetön taivas ja aurinko. Ihoni oli kirkas ja mieleni puhdas. Yhtäkkiä silmiini osuivat Villen aamiaisleivästä pöydälle varisseet murut. Miljoonia muruja piikkinä lihassani.”

Tuo lauantai muutti Päivin elämän. Ikätovereiden parinvaihtobuumi iski häneenkin: hän pakkasi kamppeensa ja muutti menestyvän miehensä luota. Menovimma tarttui häneen kuin tauti. Kapakat ja yökerhot vaihtuivat, korkokengät kuljettivat juhlasta toiseen. Miehiä tuli ja meni. Mutta jotakin puuttui silti.

Virve Sammalkorven esikoisromaani iskee suoraan aikamme ilmiöiden ytimeen. Se kertoo maailmasta, jossa nuoret, kauniit ja menestyvät ihmiset etsivät elämäänsä sisältöä. Kirjan tekijä on itsekin uraa luova kolmikymppinen ja edustaa ikäpolvea, jolle hammashuolto on itsestäänselvyys ja kahvilakulttuuri osa aikuisuutta.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

199

Kustantaja

Kieli