Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Isä, poika ja paha henki

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Isä, poika ja paha henki käsittelee pimeää työvoimaa ja ihmisten kohtelua näillä nykyajan orjamarkkinoilla. Kirjan päähenkilö on jo aiemmista romaaneista tuttu inkerinsuomalainen Viktor Kärppä, joka joutuu yllättäen selvittämään kaukaisen sukulaisensa katoamista Suomessa.

Romaanin letkeä ja humoristinen kerronta vie mukanaan ja kieli keventää rankkaa aihetta ja traagisia ihmiskohtaloita. Kärpän omakaan elämä ei ole ihan mallillaan, vaimolta on salattava epämääräisiä bisneksiä ja pienen tyttären takia Kärppä haluaisi siirtyä lain oikealle puolelle. Rahat vaan eivät tunnu riittävän, sillä lailliset urakat ovat kortilla. Kaiken lisäksi poliisi on jatkuvasti Kärpän kimpussa, koska harmaan talouden tutkinta on poliiseillakin etusijalla. Soppaa ei kirkasta ollenkaan Kärpän liikekumppanin sekaantuminen huumekauppaan. Selvittääkö Kärppä sukulaisensa katoamisen, vai sotkeutuuko hän yhä syvemmälle laittomuuksien verkostoon?

(Laura Norris/Sanojen aika)

- - -

Viktor Kärppä selvittää pimeän työvoiman välitystä

Kuukauden työ ja vuoden palkka. Se houkutti Pavel Vadajevia. Suomen euroilla saisi monta hyvää: uuden perämoottorin kalareissuille, kaunista vaatetta Ksenja-vaimolle ja jotain mukavaa Serjozha-pojallekin.

Mutta Pavel Vadajev eli Paavo Vatanen katoaa pimeällä työmatkallaan Suomessa. Perhe seuraa perässä etsimään isää, ja onneksi Helsingissä asuu myös sukulaismies Viktor Kärppä. Monialayrittäjä Viktor Kärppä on tottunut ja pystyvä auttamaan. Mutta nyt Kärpän omankin perheen hoitamisessa ja bisneksissä olisi huolehdittavaa tarpeeksi. Lailliset urakat ovat tiukassa, ja lähin liikekumppani piilottelee Kärpän asunnoissa huumelastia.

Painetta lisää myös virkavalta, joka on ottanut harmaan talouden tutkinnan tosissaan. Vanha tuttu, ataripoliisi Teppo Korhonen seuraa turhan likeltä Kärpän puuhia – ja tyrkyttää neuvoja isänä ja miehenä olemisesta, kysymättä ja pyytämättä. Isä, poika ja paha henki -romaanin letkeä ja humoristinen kerronta tempaa mukaansa.

(Gummerus)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

236

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä