Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Linnuntietä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

McCarthyn perheessä sodanjälkeinen unelma näyttää toteutuneen hyvin. Tämä pätee erityisesti Madeleineen, perheen eloisaan 8-vuotiaaseen tyttäreen. Muutto hiljaiseen kanadalaiseen ilmavoimien tukikohtaan on hänelle silkkaa seikkailua, sillä hän ei tiedä, että hänen isänsä, eskaaderin komentaja, on sotkeutunut hämäriin salaisuuksiin. 1960-luvun alku, jolloin avaruuskilvan jännitystä varjosti kylmän sodan uhka, suodattuu romaanissa Madeleinen vilkkaan mielikuvituksen läpi.

Sitten paikkakunnalla tapahtuu murha, jolla on yhteys maailmanpolitiikkaan. McCarthyjen elämä muuttuu peruuttamattomasti, ja Madeleine oppii tuntemaan moraalin suhteellisuuden. Mutta vasta 20 vuotta myöhemmin, kun murhaajaa ja totuutta käydään uudelleen etsimään, tämän opetuksen merkitys selviää toden teolla.

Linnuntietä piirtää eräästä aikakaudesta hellän muotokuvan ja antaa samalla siitä tuomion. MacDonald tuo hämmästyttävän taitavasti esiin lapsen tuskan ja hämmennyksen aikuisten vaarallisessa maailmassa.
(Tammi)

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Asiasana tai oma avainsana

Tekstinäyte

Isän takaraivo. Auton takapenkiltä katsottuna se on yhtä tunnistettava, yhtä paljon häntä itseään kuin kasvotkin. Sen tunnistaa yhtä varmasti kuin oman autonsa parkkipaikalla. Isän pää, kulmikas ja puhdas. Se sanoo mitä tarkoittaa, ei tarvitse ruveta arvailemaan.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

851

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

748