Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Oikea perhe

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Oikeassa perheessä tapaamme jälleen Anna Enbergin ja hänen kolumbialaissyntyisen adoptio-tyttärensä Noran, ja muutama vuosi on ehtinyt kulua. Nora on täyttänyt jo yhdeksän vuotta ja alkaa lähestyä esimurrosikää. Toinen suuri muutos Noran elämässä on uusi perheenjäsen, joka tekee Noran ja äidin kahdestaan-olosta kolmihenkisen perheen. Noran olo on yhtäaikaa rauhallinen ja epävarma. Anna puolestaan kohtaa yhtäaikaa nuo kaksi niin erilaista äidin haastetta, ja hänen elämänsä täyttyy vaatimuksilla, ristiriidoilla ja ilolla. Annan ja Noran suhdetta koetellaan, ja se vahvistuu ja kehittyy.

Yhteistä tekijän aiempaan suomennettuun romaaniin on lasten ensimmäinen kotimaa, Kolumbia, joka on aina osa Enbergin perhettä. Oikea perhe nostaa esiin kysymyksiä perheestä, äidin roolista, erilaisista sisaruuksista, henkilökohtaisesta vastuusta ja vastuutto-muudesta, rohkeudesta, monikulttuurisuudesta, rasismista ja itsenään olemisesta paikasta, alkuperästä ja geeneistä huolimatta. Oikea perhe on todellinen rakkausromaani.
(Schildts)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Alkukieli

Tekstinäyte

Hän heräsi hätkähtäen ja tuijotti pimeyteen. Joku tarkkaili häntä. Jonkun hengitys puhalsi kevyesti hänen kasvoihinsa. Mutta kenen, kuka siinä oli? Sitten hän näki kahden silmänvalkuaisen kiiltävän pimeydessä lähes päänsä korkeudella ja ajatteli: Pablito! Hän katsoi pojan silmiin ja totutteli pimeään ennen yritti erottaa hänen kasvonsa. Silloin hän tajusi, että poika oli vetänyt yöpuvun päältään ja hänen alaston ruumiinsa sulautui ympäröivään pimeyteen, ja siksi Anna ei ollut heti nähnyt häntä. Vain silmänvalkuaiset. nyt Pablito avasi suunsa ja pienet valkeat hampaat tulivat näkyviin.
- Se fue, hän kuiskasi.
- Sí? anna sanoi niin kovaa kuin uskalsi. hän haluaisi ulottua pojan kuulevaan korvaan muttei nukkuvan tyttäreensä, ja hän kurkotti ylemmäs ja lähemmäs.
- Mi mami, se fue.
- Sí.
Hän näki silmänvalkuisten liikkuvan ylös ja alas ja ymmärsi että poika nyökkäsi. Siristämällä hiukan silmiään hän erotti pojan ääriviivat ja lopuksi myös korvat, nenän ja suun. Hän aavisti liikahduksen hiljaisessa pimeydessä ja tunsi käden hipaisevan poskeaan. Etusormi painoi sitä hiukan ja liikkui sitten alaspäin leuan kaarta pitkin.
- Otra mami.
- Sí, otra mami parat í.
Silmänvalkuaiset liikkuivat, pää nyökähti taas. Anna pystyi tuskin hengittämään ja tunsi kyynelten polttavan silmiään, mutta aloite oli nyt Pabliton, ja hänen piti myös ottaa seuraava askel. Poika nyökkäsi uudelleen ja veti kätensä pois, seisoi hetken paikoillaan ja tassutteli sänkynsä luo. anna tuskin erotti sitä ja häntä, mutta hän kuuli miten Pablito kiipesi ylös ja putosi patjalle hiukan tömähtäen, kuuli lakanan kahisevan kun poika veti sen harteilleen ja asettui taas lepäämään.
Niin, Anna ajatteli, tässä on tosiaan toinen äiti. toinen ja uusi sinulle, hänen sijaansa, joka katosi.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

269

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

250

Kustantaja

Kieli