Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kuolema savannilla

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

”Norsut vyöryivät eteenpäin, harmaa hyökyaalto nielaisi auton ja viuhtova kärsä läjähti kuljettajan päähän repäisten hänen kasvonsa auki… Syöksyhampaat iskeytyivät autoon, päät painuneina, harmaat kyljet huokuen, ja sitten kuormuri kellahti kyljelleen pyörät pyörien ja ryöpyttäen hiekkaa ja juoksevia miehiä.”
Afrikan sodan jälkiselvittelyssä kaksi miestä – vanhat ystävät, vanhat vihamiehet – varjostavat toisiaan armottomassa verisessä seikkailussa läpi Itä-Afrikan karuimman autiomaan. Veristen sisällissotien jälkeen maa on eloton, tyhjiin metsästetty; viimeiset nälän ja takaa-ajon raivoisiksi tekemät norsut suuntautuvat vaistonsa ajamina kohti Kulalin mahtavaa tuliperäistä vuorimassaa, joka perimätiedon mukaan on niille portti tuntemattomaan turvapaikkaan.
Täällä, tässä erikoisessa ympäristössä huipentuu suuren luonnonystävän Cornelius van Deldenin taistelu ”järkimiestä” Alex Kirby-Smithiä vastaan, joka katsoo, että näistä viimeisistäkin norsuista on saatava talteen kaikki hyöty – liha ja norsunluu. ihanteiden ohella taistelussa on mukana myös omakohtainen kauna, Carnelius van Deldenin kauniin vaimon ja Kirby-Smithin välillä syttyneen intohimoin muisto. Savannien viimeiset jättiläiset, joita käytetään tunnottomasti rikastumisen välineinä, politiikan välineinä, eri aatesuuntien välineinä – tempaavat meidät mukaan dramaattiselle kuoleman, intohimojen ja veristen yhteenottojen täyttämälle vaellukselle aina Serengetistä Rudolfinjärvelle.
(takakansiteksti)

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

261

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

330

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä