Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tibaldo ja aukko kalenterissa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Tibaldon 12. syntymäpäivä on ovella. On vuosi 1592, muta se ei olekaan tavallinen vuosi.
Julius Caesarin kaudella, 1500 vuotta aikaisemmin laaditun kalenterin epätarkkuudet ovat kasautuneet ja pääsiäinen on siirtynyt perinteiseltä paikaltaan.
Paavi Gregorius XIII julistaa kalenteriuudistuksen ja siihen kuluu kymmenen lokakuun päivän yli hyppääminen. Yksi näistä katoavista päivistä on lokakuun 10., Tibaldon syntymäpäivä. Menettääkö Tibaldo suuren juhlansa?
Tibaldo Bondin isä on kuluisan bolognalaisen lääkärin Turisanuksen apulainen. Tibaldo on päässyt Turisanuksen ansiosta hienoon kouluun, jossa hän oppii aikansa parasta tietoa.
Hänen silmiensä kautta näemme 1500-luvun Italian kulttuuria ja oppineisuutta. Käymme synnytyksessä Tivaldon kätilösiskon mukana ja opimme lääketieteen taitoja Tibaldon isältä. Koulussa näemme, mitä opettajan ajattelevat maailmankaikkeudesta ja muusta tietämisestä.
Tibaldo pohtii myös nykyäänkin käytössä olevan paavi Gregoriuksen kalenterin perusteita. Lahjakkuutensa ansiosta hän pääsee paavin vastaanotolle ja paavin julistuksen voimin hän saa kuin saakin pitää syntymäpäivänsä.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

159

Kustantaja

Kieli