Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Normandialainen tapaus

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Komisario Jean-Baptiste Adamsberg on Pariisin omalaatuisin etsivä, huoleton pilvien lapioija, joka ratkoo rikoksia poikkeuksellisen intuitionsa ja herkkyytensä varassa, perinteisistä tutkintametodeista vähät välittäen. Nyt outo tapausvyyhti vie hänet apureineen Normandiaan.

Vanha pohjoiseurooppalainen legenda kertoo aaveratsastajien joukkiosta, Raivoisasta armeijasta, joka saapuu noutamaan tienoon pahimmat ihmiset: murhamiehet, varkaat ja muut konnat. Nyt nuori nainen normandialaisessa pikkukylässä on nähnyt tämän pahamaineisen joukkion kulkevan pimeässä huutaen, ja kaikki kylän asukkaat, joiden omatunto ei ole puhdas, alkavat pelätä. Naisen kauhistunut äiti hakeutuu sinnikkäästi Adamsbergin puheille ja vakuuttaa, että pian ihmisiä kuolee.

Pian nuoren naisen ennusnäyn jälkeen pahamaineisen julma mies katoaa, mutta paikallinen poliisi kuittaa asian taikauskona. Adamsberg taipuu tutkimaan kummallista tapahtumasarjaa pelon halvaannuttamassa kylässä. Ratkaisu on komisarion hämärien assosiaatioiden varassa, ja kaikki on lopulta jotain ihan muuta kuin miltä näyttää.

Normandialainen tapaus on tulvillaan omintakeisia henkilöhahmoja, rosoisen lämmintä huumoria, vanhoja kummia uskomuksia, kaikki kietoutuneena taitavaan murhatarinaan.
(Gummerus)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

428

Kustantaja

Kääntäjä