Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Vargas, Fred

Kuvatiedoston lataaminen
Photograph information
© Louise Oligny / Gummerus
Kirjailijan muu nimi
Audoin-Rouzeau, Frédérique
Synnyinaika
Synnyinpaikka
Ammatti
Tekijän käyttämä kieli
Kansallisuus
Teokset
Tyyppi
romaanit
Tyyppi
romaanit
Tyyppi
romaanit
Tyyppi
romaanit
Tyyppi
romaanit
Tyyppi
romaanit
Tyyppi
romaanit
Tyyppi
romaanit
Tyyppi
romaanit
Tyyppi
romaanit
Elämäkertatietoa
Keski-Euroopan suosituimpien ja arvostetuimpien dekkaristien joukkoon kuuluva Fred Vargas (s. 1957) on siviiliammatiltaan arkeologi.

Vargasin romaanit sijoittuvat Pariisin kortteleihin ja lähiöihin, rosoisen kansan Ranskaan. Ihmisten mielissä elää kapina, mutta syrjäytyneinäkin he tuntevat ihmisarvonsa eivätkä unohda ystävyyden, hyvän ruoan ja juoman iloja. Saksassa huippusuosittua Vargasia kutsutaankin Simenonin manttelinperijäksi.
Suomen dekkariseura myönsi Vargasille Ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirjan vuonna 2008. "Fred Vargasin psykologiset rikosromaanit ovat inhimillisyydessään ajattomia. Ne pitävät lukijan otteessaan ja edustavat suomennetussa rikoskirjallisuudessa uutta, lempeän ironisen ja hilpeän rikosromaanin genreä. Erityiskiitos Vargasin nautinnollisen kielen ja tyylin välittämisestä suomalaisille lukijoille kuuluu suomentaja Marja Luomalle."

(Gummerus)