Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Hyvän yön puisto

Tyyppi
runokokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Hyvän yön puistossa kohdataan samastumiskykyisiä henkilöitä kaupungissa ja maalla heille tärkeissä paikoissa kuten rannassa, sillalla, liikenteessä ja asuntolan lehtereillä. Kirja koostuu tarinoista, joiden tasot sekoittuvat kuin runoissa. Olennaista ei ole tarinointi vaan se, mitä lauseissa tapahtuu. Hyvän yön puisto on rohkean yksityiskohtainen: se sanallistaa kaiken mahdollisen. Kielellinen tapahtuminen on täynnä lähestymistä, yksityisyyttä ja naurua. Kirjassa nostetaan keskipisteeseen ammattilaisia ojankaivajasta täydelliseen kauppiaaseen sekä ammattilaisten tärkeitä esineitä, joita he tutkivat ja käyttävät päivittäin. Runokokoelman tarinat tulvivat latautuneita tilanteita, riemukkaita yhteyksiä, ja sen henkilöihin ja paikkoihin kiintyy. Sanojen yllätykset ja runsas konkretia rikkovat kieltä ja luovat omia sääntöjä jatkuvasti. Kuten tarinoiden henkilöt, myös kokoelma keskittyy, tekee ja jakaa muille: vie lukijaa ja antaa sanansa. Silja Järventausta (s. 1977) on syntynyt Seinäjoella ja asunut vuodesta 1997 Helsingissä.
Kirjallisuudenlaji
Alkukieli
Tekstinäyte
Hän oli kyykyssä. Hän istui portaan päällä. Kauempana saaristossa kumahteli. Hän oli iltapäivällä myrskypilven muotoinen. Säärystimet sulivat ja jäätyivät hänen jaloissaan. Hän tuijotti tiukasti merta, jossa oli saumaton ja rikkinäinen jäätikkö. Hän istui laidalla, polvet taitettuina. Hän tuijotti ja oli valmis lähtemään tästä asumuksesta pois, jos myrsky heiluttaisi häntäänsä, sitoisi kätensä.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
80
Kustantaja