Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Laitos

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Laitos on lähitulevaisuuden Englantiin sijoittuva kauhistuttava trilleri yhteiskunnasta, jossa pyrkimys turvallisuuteen on kääntynyt vainoharhaiseksi totalitarismiksi ja jossa ihmisoikeudet sivuutetaan terrorilain nojalla. Laitosta on verrattu yhteiskuntakriittisen kirjallisuuden kivijalkaan, George Orwellin teokseen Vuonna 1984.
Terroriepäilyn alaiseksi voi joutua kuka tahansa... millä perusteella tahansa

Arthur Priesley, työssäkäyvä perheenisä, pidätetään keskellä kirkasta päivää ja viedään salaperäiseen laitokseen Cornin maaseudulle. Käy ilmi, että pidätyksen syy on Priesleyn epäilty homoseksuaalisuus.

Julia Priesley saa käsiinsä rakeisen videonauhan miehensä pidätyksestä ja kääntyy toimittaja Tom Clarken puoleen. Clarke alkaa tutkia uuden terrorisminvastaisen lainsäädännön varjolla pidätettyjen ihmisten kohtaloita. Hän onnistuu selvittämään, että pidätetyt miehet on viety valtion erityislaitokseen, koska heidän epäillään kärsivän mystisestä aidsia muistuttavasta sairaudesta, joka iskee vain homoseksuaaleihin, ja siksi heidät täytyy eristää yhteiskunnasta. Tähän päättyvät jäljet pidätettyjen olemassaolosta.
(Like)

Tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

357

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä