Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Toiset

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Syksyn fantasiatarjonnan merkkitapaus on China Miévillen Toiset. Se on eksistentiaalinen murhamysteeri kuvitteellisesta kaksoiskaupungista, jossa ennakkoluulot ja pelko saavat ihmiset kieltäytymään näkemästä sitä mitä he eivät halua nähdä. Murhatutkimus vie komisario Borlùn rappioituneesta Beszelistä moderniin Ul Qomaan, paikkaan joka sijaitseekin limittäin heidän oman kaupunkinsa kanssa. Salaperäinen järjestö on aina pitänyt huolen, etteivät nämä kaksi päällekkäistä maailmaa ole olemassa toisilleen. Mutta kun raja on ylitetty, ei paluuta ole ja käsitys todellisuudesta järkkyy ennennäkemättömällä ja vaarallisella tavalla.

Kaikki fantasiakirjallisuuden merkittävimmät palkinnot kahminut romaani on China Miévillen ensimmäinen suomennettu teos, alan harrastajat huutavat hurraa! Film noir -henkinen rikosjuoni houkuttaa kuitenkin yhtä lailla ennakkoluulottomia dekkarilukijoita.China Miéville (s. 1972) asuu Lontoossa ja on kiistatta yksi tämän hetken valovoimaisimpia modernin fantasian kirjoittajia.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Nimi
Ilmestymisaika
Sivumäärä
365
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä