Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Paha paha tyttö

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Hotelli Kämpissä vietetään kokaiininhuuruista iltaa, kun liikemaailman nouseva tähti Sebastian Virta juhlistaa ylennystään. Kauniit naiset kuuluvat juhlan kuvaan, mutta nuori Salla tuottaa Virralle ikävän yllätyksen: tämä on kuvannut kännykällään julkisuudessa nuhteettoman miehen nuuskimassa kokaiinia. Moinen video on suuren rahan arvoinen, sen Sallakin ymmärtää, mutta osille haluaa myös Pääkalloprikaatin moottoripyöräjengi. Virtakin haluaa saada epätoivoisesti videon käsiinsä, ja rahalla saa apujoukkoja, jotka eivät kainostele koviakaan otteita.

Poliisilla on useita huolia. Mikä saa pahamaineisen Raidin tulemaan Ruotsista Suomeen? Miksi pahoinpidelty nainen vaikuttaa haluttomalta auttaa mukiloijien saamisessa kiinni? Ataripoliisi Suhonen joutuu jälleen kantamaan huolta ystävästään Salmelasta, joka on sotkemassa itsensä täyttä päätä tapahtumiin – huolimatta siitä, että moottoripyöräjengi on luvannut palkkion hänen päästään. Kuka vetää pisimmän korren mutkikkaassa poliisien ja rikollisten välisessä kamppailussa?

Paha paha tyttö on kokeneiden dekkaristien Harri Nykäsen ja Jarkko Sipilän yhdessä kirjoittama realistinen rikosromaani, jossa on myös ripaus huumoria. Kirjassa kohtaavat Nykäsen ja Sipilän tunnetut hahmot Raidista Takamäkeen, ja tapahtumia tarkastellaankin monien henkilöiden näkökulmista. Pääasiassa Helsinkiin sijoittuva kirja on kuitenkin kirjoitettu niin saumattomasti yhteistyössä, ettei siitä voi sanoa, mikä on Nykäsen ja mikä Sipilän tekstiä. Tyyli on tuttua Nykäsen ja Sipilän kirjoja lukeneille, ja luvassa on pieniä paljastuksia esimerkiksi Raidin taustasta. Kuten kunnon jännityskirjalle sopii, lukija saa jännittää tapahtumien ratkeamista aina loppuun saakka.
(Matti Järvinen/ Sanojen aika)
Julkisuudessa marinoitu huippujohtaja Sebastian Virta juhlii loistohotellissa kokaiinin ja prostituoitujen voimin nimitystään kansainväliseen pankkiin. Yksi naisista päätyy sairaalaan ja huumenuuskaus matkapuhelinvideolle.

Vääriin käsiin joutunut nauhoitus tuo alamaailman torpedo Raidin Helsinkiin, pakottaa komisariot Janssonin ja Takamäen yhteistyöhön sekä vie ataripoliisi Suhosen moottoripyöräjengin jäljille. Kuviota sekoittaa niin pornokauppias Sundman kuin rikosten maailmasta eroon pyrkivä Suhosen lapsuudenkaveri Salmela. Paha paha tyttö pyörittää kovaa kovaa peliä. Se panee vanhat kaveruussuhteet ja alamaailman ikiaikaiset kunniasäännöt koetukselle.

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

268

Kustantaja

Kieli