Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

13. huone

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kun tarkoin varjeltu, vuosikymmeniä piiloteltu suunnitelma yhdistää historian kuuluisimmat salamurhat, venäläisen teräskombinaatin itsemurha-aallon ja Annika Malmin kohtalon yhdeksi ja samaksi kiirastuleksi, lopputulos ei voi olla muuta kuin tyrmäävä. Povezkysta, Venäjän Karjalan entisestä teräskombinaatista vauhtiin lähtevä tarina kirittää vainoharhaisuudesta kärsivän Annika Malmin ratkaisevaan, salailuja ja petoksia tihkuvaan kujanjuoksuun. Annikaa varjostavat tatuoidut miehet, ja Ringeriken viikingin, renttumaisen rikosylikonstaapeli Stein Storesenin perhetragedia johdattaa parivaljakon Oslon kautta keväiseen Suomeen, jossa viikatemies hengittää jatkuvasti niskaan. Annikan on tullut aika oppia, että memento mori - muista kuolevasi - on kaikkea muuta kuin pelkkä lentävä lause.

Tarinan edetessä lukija joutuu elämän suurten peruskysymysten eteen: Ovatko elämä, ajatuksemme, tekomme ja niiden muokkaama kohtalo aina joko mustaa tai valkoista? Onko olemassa vain totuutta ja valhetta, hyvää ja pahaa? Onko olemassa ei-kenenkään-maa, jossa armoa, lakeja tai pelisääntöjä ei tunneta? Annika Malm -trilogian päätösosa on koukuttava pohjoismainen trilleri peitellystä totuudesta, taitavasti sommitellusta harhasta, jossa fakta ja fiktio vaihtavat jatkuvasti paikkaa. Se on tarina luottamuksen ja epäilyksen piinaavasta kaksintaistelusta, utopiasta, joka on aivan liian aito ja epämiellyttävä ollakseen sittenkään silkkaa sepitettä.
Aiheet ja teemat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
519