Krokotiili hikoaa ja muita eläinrunoja

Tyyppi

runokokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Krokotiili hikoaa on perinteinen, hauska eläinrunokokoelma perheen pienimmille. Lyhyet,
konkreettiset runot kertovat eläinten ominaisuuksista; kuonteesta, käytöksestä tai ulkonäöstä. Riimittely on taitavaa ja rytmi soljuu iloisesti.

Kokoelman eläimet eivät ole kuitenkaan perinteisiä runoeläimiä. Itkonen on lähtenyt savannille. Hän kertoo puhvelista, jaguaarista ja jopa skorpionista ja termiitistä.

Matti Jämsän yksinkertainen, rouhea retrokuvitus viehtättää varmasti lapsia, jotka vasta tutustuvat kuvakirjojen värikkääseen maailmaan.
(Okariino)
Näiden otusten seurassa ei voi murjottaa: yhdellä on korvat kuin kaalinlehdet, toinen on pelkkää kaulaa, eräs on liian kookas hevoseksi, vaikka onkin hepo. Savannilla tömisee ja viidakossa rapisee. Onpa monenmoista olijaa. Mikä ei syö puuroa, ei leviä? Kuka on raitapaitainen? Ketä on turha hoputtaa? Entä mikä krokotiilia kammottaa? Jukka Itkosen ja Matti Pikkujämsän hyväntuulisessa teoksessa Afrikan eläimet vilistävät riemukkaissa riimeissä, värikkäästi kuvitettuina. Kirjan avulla on helppoa saada ja antaa hyvä mieli: kirjan tuotosta 10 % ohjautuu Yhteisvastuukeräykseen. Jukka Itkonen on kirjailija ja sanoittaja. Hänen tuotantonsa sisältää paitsi lastenkirjoja myös runoja, librettoja ja laulutekstejä. Hän on saanut lastenkirjatuotannostaan mm. Arvid Lydecken -palkinnon, Kaarina Helakisa -palkinnon ja Tirlittan-palkinnon. Matti Pikkujämsä on kuvittaja-graafikko, jonka oivaltavat kuvat ovat tuttuja mm. monista kirjoista ja lehtien sivuilta.

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

32

Kustantaja

Kieli