Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kalmattaren kirous

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kalmattaren kirous aloittaa Nicholas North -trilogian, jonka pääosassa on Pohjoisen Nikolas.

Kirja perustuu suomalaiseen mytologiaan eli Kalevalan maisemiin. Vanhemmat jättävät Nikolaksen jäälautalle, jonka Väinämöinen on suojannut loitsuilla, mutta voiko olla että suojaus ei toimikaan. Alkaa seikkailu, jossa liikutaan koko ajan lähemmäs Kalmatarta, joka haluaa Nikolakselta jotain, mutta mitä?

Lukunäyte: "Vihaisesti elehtien Väinämöinen pakotti miehen perääntymään pojan viereltä reen luokse. Poika katsoi uteliaana, kun vanha mies laskeutui polvilleen hänen eteensä. 'Polvillesi, poika. Pysy aloillasi äläkä liikahdakaan', Väinämöinen käski, eikä edes pyry uskaltanut viedä mennessään hänen sanojaan. Poika totteli kuuliaisesti, sillä hänelle oli sanottu, että oli tehtävä juuri niin kuin häntä käskettäisiin. Väinämöisen hiukset löivät tuulessa pojan kasvoihin kuin jääkylmä piiska. Hän ei hetkeksikään irrottanut katsettaan pojan sinisistä silmistä. Vaikka Väinämöinen liikkui varmoin ottein, kiire paistoi hänen eleistään, eikä hän hidastellut eikä epäröinyt toimissaan. Väinämöisen miekan kärki pyyhkäisi hankea hänen kurottaessaan kädellään selkäänsä, ja samalla hihan alta paljastui salaperäisten kuvioiden peittämä käsivarsi. Väinämöinen pysähtyi nostaen katseensa ylös ja kuunteli pyryn valituksen takaa kantautunutta rääkäisyä."

(Darknikato / Sivupiiri)

- - -

Nikolas on saanut synnyinlahjaksi kuolemattomuuden kirouksen, ja hänet on tuomittu tuottamaan huonoa onnea läheisilleen. Kotikylä tuhoutuu, poika menettää vanhempansa ja joutuu rosvojoukon koulutettavaksi. Syynä onnettomuuksiin on pimeyden voimien haltijatar Kalmatar, joka haluaa anastaa nuorukaisen kuolemattomuuden, hinnalla millä hyvänsä. Karunkaunista kalevalaista maata uhkaavat pimeät voimat. Kasvaako Nikolas-pojasta pohjoisen kansansa pelastaja? Voiko kuolemattomuuteen kirottu koskaan löytää sydämensä valittua?
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

256

Kieli

Lisätietoja

Perustuu Antti J. Jokisen ja Matthew B. Wilderin elokuvakäsikirjoitukseen Nicholas North : the curse of the hellion

Sarjamerkintä