Hipsuvarvas ja Nököhammas

Tyyppi

sadut
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Hipsuvarvas ja Nököhammas joutuvat äitinsä ja isänsä kanssa muuttamaan kotoaan, Kolonurkasta keittiön kaapin alla, kun talon väki muuttaa pois, eikä mistään löytynyt enää syötävää. Ylittäessään jokea Hipsuvarvas ja Nököhammas putoavat veteen ja virta vie heidät mukanaan ja he ovat vähällä hukkua. Vanha herra Vesirotta pelastaa heidät keskeltä jokea. Aamulla herra ja rouva Kerttunen löytävät nukkuvat hiiret ja kysyvät viisaalta pöllöltä, miten auttaa hiirilapsia. Pöllö-rouvan neuvostaan linnut ja muut metsän eläimet (orava, jänis, myyrä, heinäsirkka) antavat hiirille kuivat vaatteet, ruokaa ja rakentavat heille talon. Eräänä talvisena päivänä Nököhammas ja Hipsuvarvas lähtevät etsimään vanhempiaan ja tuovat heidät pikku taloonsa.

Englantilaisten lähteiden mukaan toimitettu. - Teos on osa Twinkletoes -sarjaa, jota ovat kirjoittaneet May C. Byron (aik. Gillington, k. 1936), Christine Chaundlers (1887-1972), Reginald C. Fry (1878-1932), Nancy M. Hayes (oik. Annie Mabel Hayes, 1886-1929) ja kuvittaneet Ernest A. Aris (1882-1963) sekä Harry Rountree (1878-1950).

Kuvituksena piirroksia ja värikuvalehtiä, sign. Ernest Aris.

Kannen kuvassa lumen peittämä talo ja puutarha. Nököhammas lähdössä etsimään isää ja äitiä, Hipsuvarvas heiluttaa hyvästiksi nenäliinaa mökin ovella. Vaaleanvihreät kehykset.

(Lastenkirjainstituutti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

71

Kustantaja