Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sirkusjuna saapuu

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Lilli asuu Nurkanpyhtään pikkukaupungissa, jossa ei koskaan tapahdu mitään jännittävää. Kunnes eräänä täysin tavallisena aamuna Lillin isä lähtee raidallisessa pyjamassaan hakemaan lehteä, kun ohi juoksee vankikarkuri poliisit perässään. Poliisit sekoittavat vankikarkurin ja Lillin isän toisiinsa ja lähtevätkin jahtaamaan Lillin isää. Vanki joutuu sillä välin Lillin äidin käsittelyyn, mikä saa hänet kaipaamaan takaisin vankilaan. Lilli puolestaan vaeltelee kaupungilla etsien seikkailuja ja törmää sirkukseen, johon päättää saman tien liittyä. Mutta kenestä tuleekaan lopulta elävä tykinkuula? Ja onko Lillillä tarpeeksi taitoja sirkusuralle?

(Minttu/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

"Nurkanpyhtään huomattavimpia rakennuksia ovat kaupungintalo, kirkko, rautatieasema, Nikkisen sulkapallotehdas ja jäähalli, jossa pelataan jääkiekkoa, pidetään häitä ja pilkkikilpailuja, järjestetään myyjäisiä ja koiranäyttelyitä. Kaupungissa tosin on vain kolme koiraa, mutta niitä näytellään kernaasti kaikille halukkaille."

Nurkanpyhtään unelias pikkukaupunki on tylsääkin tylsempi paikka. Eräänä kesäpäivänä Rahtusen perhe viettää ihan tavallista (siis tylsääkin tylsempää) aamua puuroa syöden ja lehteä lukien. Näyttäisi tulevan taas yksi ihan tavallisen tylsä päivä, ajattelee Lilli Rahtunen. Vaan kiitos isä Rahtusen raidallisen pyjaman, sirkustirehtöörin ja yhden hikoilevan pingviinin, kesästä kehkeytyykin ihan jotain muuta.

(Lasten keskus)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

92

Kustantaja

Kuvittaja