Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Herra Iso-Herra

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Ahti Vielman uusi romaani Herra Iso-Herra päättää kolmantena osana kirjailijan Kittilä-sarjan.

Ensimmäisen osan Jopokka seurasi Lapin sodan tuhojen jälkeistä jälleenrakennusaikaa 1940-luvun lopulla pikkupojan silmin ja ajatuksin. Koetut järkytykset, mutta myös riemulliset hetket, jättivät jälkensä.

Toisen osan Kaiju, polion vammauttama isosisko, vastasi 1950-luvulla kouluaikaisesta kodista ja sen ilmapiiristä. Hänen positiivinen elämänasenteensa ja tahdonvoimansa tarttuivat kasvavaan poikaan, kolmannen osan päähenkilöön, Kalervoon.

Kalervo kirjoitteli muistivihkoihinsa kokemuksistaan – iloista ja suruista, onnistumisista ja epäonnistumisista, elämästä, rakkaudesta, Jumala-suhteestaankin.

Uuden romaanin Herra Iso-Herran kannalta keskeinen pohdiskelu alkoi kirjauksesta: ”Minusta piti tulla pappi, liikunnanopettaja tai metsänhoitaja, minusta tuli diplomi-insinööri. Odotan mielenkiinnolla, mikä minusta tulee isona”.

Vastauksen pyrkii antamaan Herra Iso-Herra. Pienin kirjaimin heitä on paljon, suurin ei ehkä riittävästi. Tämän päivän maailman meno sen kertoo. Kiitos-runollaan Kalervo haluaa lopuksi vakuuttaa, että on heitä ainakin yksi.

(Väylä)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

296

Kustantaja

Lisätietoja

Kittilä-sarjan päätösosa.