Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ministerivierailu

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kahdeksankymppinen Kuuno Kopra, entinen rajavartija, joutuu vanhainkotiin: Hän on muistamattomuuttaan ollut vähällä polttaa rivitaloasuntonsa. Lähiomaisia Kuunolla ei ole – jossain kaukana vain pojanrenttu Marko, johon Kuunolla on tulehtuneet välit. Kun isän ja poika tapaavat, sovinnonteko on kaukana – silti Marko toteuttaa isänsä omituisen toiveen. Tutun sairaanhoitajan teinipoikaan, Juriin, sen sijaan rakentuu yllättävä, ikäerot ylittävä ystävyyssuhde.

Vanhustenhuoltolaitos on Kuunolle pahempi kuin vankila. Päivät ovat pitkiä, ja kauna kasvaa kasvamistaan. Kun pitkään valmisteltu sosiaali- ja terveysministerin vanhainkotivierailu on vihdoin käsillä, Kuuno on valmis sanomaan vielä kerran viimeisen sanan – tavalla, jolla saa virkavallan kimppuunsa.

Ministerivierailu nivoo eleettömällä, koskettavalla tavalla yhteen kolmen eri ikäisen miehen tarinat. Samalla se tulee kertoneeksi kolme eri näköistä tarinaa yksinäisyydestä tämän päivän Suomessa ja siitä, miten jokainen omalla tavallaan sen pyrkii selättämään.

(Karisto)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

144

Kustantaja

Kieli