Kirjan taajuudella -podcast, jakso 6

Kirjahylly

18 kirjaa

26.6.2018
|Kaikki kirjahyllyt

Kirjasammon ja Kirjastokaistan podcast-sarja Kirjan taajuudella tarttuu kirjallisuuden ilmiöihin keskusteluilla, jotka tarjoavat kuulijalle paljon lukuvinkkejä. Sarjaa toimittaa Tuomas Aitonurmi, joka keskustelee jaksojen teemoista vaihtuvien vierailijoiden kanssa.

 

Mikä naurattaa – huumori kirjallisuudessa

 

 

 

Kirjan taajuudella -podcastin ensimmäinen kausi päättyy huumorin parissa. Jaksossa käsitellään kirjallisuutta joka naurattaa, ja podcastin vieraana on erilaisia kirja-alan töitä tehnyt ja hauskoja kirjoja usein lukeva Virpi Kotro. Pohditaan, minkälaiset asiat voivat tehdä kirjasta hauskan, ja avaudutaan siitä, minkälaiset asiat itseä naurattavat lukijana, vaikka tuntuu että jollekin ei saisikaan nauraa.

Keskustelussa nousee esiin huumorin merkitys lukukokemukselle ja se, nouseeko kirjan taso omassa mielessä, jos se on kirjoitettu myös hauskasti. Minkälaisille asioille nauraminen tuntuu epäkorrektilta, ja mikä on kauhun tunteen merkitys huumorin yhteydessä? Puhumme myös siitä, miten huumori kirjassa nousee usein pelkästä kielenkäytöstä. Mukana on lista vinkkejä, joista voi poimia lukemista ja kokea naurun helpottavaa voimaa!

Virpi Kotron kirjavinkit:

Charles Bukowski: Postitoimisto
Nick Hornby: Poika
Marian Keyes: Rachelin loma
Mhairi McFarlane: Sinusta kaikki alkoi
Ari Turunen & Marku Partanen: Ulkokultaisen käytöksen kirja eli eurooppalaisten tapojen tarina
(Bonuksena Kaisa Haatanen: Meikkipussin pohjalla ja Ylipainolisämaksu)

Tuomas Aitonurmen kirjavinkit:

Jan Forsström: Eurooppalaisia rakastajia
Anu Kaaja: Leda
Philip Roth: Portnoyn tauti
José Saramago: Kertomus näkevistä
Saara Turunen: Rakkaudenhirviö ja Sivuhenkilö
(Bonuksena Volter Kilpi: Alastalon salissa)

Kirjan taajuudella -podcastia voi seurata sekä Kirjasampo.fi:n että Kirjastokaista.fi:n kautta. Jaksot ovat kuunneltavissa Soundcloudissa ja iTunesissa, josta niitä on mahdollisuus kuunnella myös podcast-sovellusten avulla. Sarja jää tauolle syksyksi 2018, ja jatkoa on tulossa alkuvuodesta 2019.