Kirjallisuustapahtumat

Kirjallisuustapahtumat-kalenteri esittelee Suomessa järjestettäviä kirjallisuustapahtumia. Voit selailla tapahtumia kuukausi- tai viikkonäkymässä, ja klikkaamalla tapahtumaa saat lisätietoja. Kalenteri on saatavilla myös upokkeena, jonka voit liittää sivuillesi. Ylläpidosta vastaa Kirjasammon toimitus.
 

Lastenkirja- ja sanataidefestivaali Kirjalitta

Tampere
8.11. 10:00
9.11. 9:00
10.11. 18:00
11.11. 13:00
12.11. 10:00
13.11. 11:00
Kirjalitta on koko perheen lastenkirja- ja sanataidefestivaali, jonka tavoitteena on innostaa lapsia ja nuoria lukemaan ja kirjoittamaan itse.

Kirjalitassa kirjat astuvat ulos kansistaan, tekstit yllättävät kulkijan odottamattomissa paikoissa ja kirjat, kirjailijat sekä lasten ja nuorten omat tarinat kohtaavat. Vuodesta 2015 saakka järjestetty festivaali tarjoaa lapsiperheille ja nuorille oivaltavia tilaisuuksia tarttua tarinaan – lasten ja nuorten omia tekstejä unohtamatta.

Kirjalitta tuo lastenkirjallisuuden ja sanataiteen yleisön luo kouluihin, päiväkoteihin, kirjastoihin, katukuvaan ja sosiaaliseen mediaan. Kirjalitan ydinajatuksena on nostaa esiin innostavia, osallistavia ja yhteisöllisiä tapoja kokea kirjallisuutta.

 

Festivaalin järjestävät Lastenkirjainstituutti ja Sanataideyhdistys Yöstäjä yhdessä tamperelaisten ja valtakunnallisten kirja- ja lastenkulttuuritoimijoiden kanssa.