Kirjallisuustapahtumat

Kirjallisuustapahtumat-kalenteri esittelee Suomessa järjestettäviä kirjallisuustapahtumia. Voit selailla tapahtumia kuukausi- tai viikkonäkymässä, ja klikkaamalla tapahtumaa saat lisätietoja. Kalenteri on saatavilla myös upokkeena, jonka voit liittää sivuillesi. Ylläpidosta vastaa Kirjasammon toimitus.
 

Dekkarit-festivaali

Varkaus, Warkauden klubi
2.8. 18:00
3.8. 10:00
4.8. 10:00
Viikonlopun mittainen festivaali kokoaa yhteen dekkarin ystäviä, dekkarikirjailijoita ja muita rikollisen kiinnostavia henkilöitä ympäri Suomen ja hiukan kauempaakin.

Dekkari eli rikoskirjallisuus on tällä hetkellä Suomen suosituin kirjallisuudenlaji, ja suosio on koko ajan kasvussa.

 Viikonlopun mittainen festivaali kokoaa yhteen dekkarin ystäviä, dekkarikirjailijoita ja muita rikollisen kiinnostavia henkilöitä ympäri Suomen ja hiukan kauempaakin. Festivaaleilla dekkariteema ei jää pintaraapaisuksi, vaan sitä käsitellään laajasti rikoskirjallisuuden, eri tieteenalojen ja taidemuotojen näkökulmista, ja yleisöllä on mahdollisuus tavata suosikkikirjailijoitaan ja keskustella näiden kanssa kesäisen rennossa ilmapiirissä.



Tapahtumapaikkana on alkuperältään 1800-luvun Warkauden Klubi, joka sijaitsee kulttuurihistoriallisesti merkittävällä ja kauniilla Päiviönsaaren alueella. Klubin erikoisuus on aito kieltolainaikainen salakapakka.