Kesälukemista nuorille: 15 kevään 2017 uutuuskirjaa

Kirjahylly

15 kirjaa

6.6.2017
|Kaikki kirjahyllyt

Tässä hyllyssä Sivupiirin kesälukuvinkit kevään 2017 nuortenkirjauutuuksista. Mukana on hienoja, kiehtovia, paksuja, ohuita, mielenkiintoisia ja mukaansatempaavia romaaneja moneen makuun. Nautinnollisia ja viihdyttäviä lukuhetkiä!

Albertally, Becky - Minä, Simon, Homo Sapiens
Symppis kirja Simonista, joka inhoaa kaikenlaista draamaa. Draamalta Simon ei kuitenkaan välty, kun hänen sähköpostiviestinsä joutuu vääriin käsiin. Miten käy, kun pelissä on mahdollisuus onneen pojan kanssa. Pojan, jota Simon ei ole koskaan tavannut..

Benjamin, Ali - Mitä sain tietää meduusoista
Mitä sain tietää meduusoista on kaunis kirja ystävyydestä, surusta ja tiedonjanosta. Suzyn paras ystävä hukkuu ja Suzy haluaa selvittää syyn hukkumiselle. Ja vaikka Suzy tietää paljon monenlaisia asioita, hän ei tiedä, että miksi hänen ystävänsä elämä päättyi aivan liian äkkiä. 

Bourne, Holly - Oonko ihan normaali?
16-vuotias Evie haluaa olla normaali taisteltuaan kauan pakko-oireista häiriötä vastaan. Onnistuuko toipuminen uudessa koulussa, jossa kuvioihin tulevat mukaan uudet ystävät ja deittailu? Ystävät, joille Evie ei kerro ongelmistaan ja ihastukset, jotka eivät olekaan niin ihania miltä aluksi vaikuttavat.. Mutta mikä se sitten ylipäätään on normaalia?

Garber, Stephanie - Caraval
Tämä kirja myytiin salamannopeasti 25 maahan. Kirja vie Caravalin maagisen värikkääseen ja satumaiseen pelimaailmaan, jossa tarut ovat totta ja totuus tarua. Dragnan sisarukset Scarlett ja Tella asuvat pienellä saarella. Scarlettin unelma on osallistua Caraval-peliin, joka järjestetään vuosittain heidän kotisaaristossaan. Yllättäen tytöt saavatkin kutsun peliin, mutta Caravalin saarella Tella kaapataan. Tällä kertaa pelin voittaakin se, joka löytää Scarlettin sisaren..

Halme, Antti - Mafiakesä
Artun kesä alkaa huikeasti, kun isä ilmoittaa saaneensa kuukauden mittaisen työkeikan Sisiliaan. Mukaan saa lähteä koko perhe, eli isän ja Artun lisäksi reissuun lähtee myös isän vaahtokarkkimainen tyttöystävä Merikukka. Heti reissun alussa urheilullinen Arttu törmää juoksulenkillään mummonsa luona lomaileviin kaksosiin, Lunaan ja Lucaan ja pian porukkaan liittyy myös irlantilainen Molly. Ja kun Arttu pelastaa liekehtivän tytön hukkumiselta, sekaantuu hän tietämättään mafiabisneksiin.. 

Heikkilä, Mervi - Pohjolan porteilla
Kirja jatkaa Roonan tarinaa ja suosittelenkin lukemaan kaksi ensimmäistä kirjaa ennen tätä. Pohjolan porteilla on mukaansatempaava fantasiakirja, jossa on niin Kalevalaa, suomalaista kansanperinnettä kuin nykyfantasiaakin. Tässä osassa Roonan isä Eerikki Puujumala saa kammottavan näyn, joka enteilee Roonan kuolemaa. Tytön on syytä varautua pahimpaan vahvistamalla tietäjäntaitojaan. Avuksi tulee arpikasvoinen Sampsa ja kaunis Iranda, mutta voiko heihin luottaa?

Helminen, Sini - Kaarnan kätköissä
Kirja aloittaa suomalaista mytologiaa, jännitystä ja romantiikkaa yhdistelevän nuortenkirjasarjan. Pinjan elämä muuttuu yhden kuvan takia. Äiti pakottaa tytön kesätöihin, jossa Pinja kohtaa kiehtovan punatukkaisen Virven. Pinja tuntee Virveä kohtaan voimakasta vetoa, mutta ei tohdi päästää tätä lähelleen, sillä Pinjalla on salaisuus ja toinenkin..

Leinonen, Anne - Kirjanoita
Aura asuu Helbyssä, joka muistuttaa 2010-luvun Helsinkiä. Hän näkee välähdyksiä toisesta maailmasta, ihmisiä, joita ei ole olemassa. Aura tutustuu työssään Menetettyjen unelmien talossa kirjoihin, jotka ovat täynnä taikaa ja noitiin, joiden tehtävänä on säilyttää kirjojen mahti ja tasapaino kahden kaupungin välillä. Pian Auralla on monta arvoitusta ratkaistavanaan.. 

Palacio, R. J. - Ihme
Rohkaiseva romaani ennakkoluulojen kohtaamisesta. Todella pahasti epämuodostuneet kasvot omaava August siirtyy kotikoulusta tavalliseen kouluun. Onnistuuko hän vakuuttamaan koulukaverinsa siitä, että epätavallisten kasvojen takana on ihan tavallinen nuori?

Palviainen, Jukka-Pekka - Suunnaltaan vaihtelevaa tuulta
Milla joutuu muuttamaan isän työn takia majakkasaarelle, pois tutuista kuvioista ja tuttjen kavereiden luota. Aluksi tilanne on kauhea, mutta kun Milla alkaa tutustua saarelaisiin, ei elämä siellä tunnukaan enää niin kauhealta. Mutta kaikki eivät tykkää isän tutkimustyöstä ja sitä aletaan sabotoida.. Suunnaltaan vaihtelevaa tuulta on vetävä ja jännittävä kertomus, jossa höysteenä on hitunen romantiikkaakin. 

Puikkonen, Arja - Mustarastas
Hienovireinen nuortenromaani siitä, kuinka yhteinen suuri unelma voi ajaa ystävät erilleen. Serkukset saavat yhteisen hevosen, jota Suomessa asuva Milja hoitaa, kun Veera asuu Hollannissa. Vaikka Veera asuu muualla, tuntuu hän kovin määräilevältä Birdyn suhteen. Tyttöjen erimielisyydet kasvavat ja lopulta hommaan sotkeutuvat myös isät..

Wegelius, Jacob - Merten gorilla
Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjapalkinnon saanut kirja nyt suomeksi. Lämmin ja runsas vanhanaikainen tarina rahtilaiva Hudson Queenin koneenkäyttäjägorillan ja pomonsa suomalaiskapteeni Henry Koskelan seikkailusta laivan haaksirikkouduttua. 
 
Veirto, Kalle - Ohut hauska kirja
Ekku Närvänen ja Iiro-Matias Andersson onnistuvat melkein suorittamaan peruskoulun lukematta yhtä ainuttakaan kirjaa. Mutta juuri ennen koulun päättymistä ja kunnon bileitä poikien on luettava yksi kirja. Opettaja antaman listan lopussa komeilee nimeltään kovin houkutteleva teos, Ohut hauska kirja. Kirjaa ei kuitenkaan löydy mistään, mutta juuri sen pojat haluavat silti lukea. Löytyykö kirja vai joutuvatko pojat tyytymään paksumpaan vaihtoehtoon? 
 
Vuorma, Tuuli - Caapparin kääty
Poliisiksi halunnut Roi Hopponen eksyy vahingossa Poliisiopiston pääsykokeen sijaan Roistoakatemiaan. Roi päätyy ottamaan paikan Roistoakatemiasta ajatuksenaan selvittää roistojen suunnitelmat ja ilmiantaa ne myöhemmin. Kaikille muille hän uskottelee olevansa poliisiopiskelija. Kaksoiselämä ei ole kuitenkaan helppoa, sillä läheiset ovat yllättävän tarkkanäköisiä ja Roistoakatemian opiskelukavereista tuntuu tulevan yllättävän läheisiä ystäviä..
 
Yoon, Nicola - Kaikki kaikessa
Koko maailmalle allerginen Maddy ei voi poistua kotoaan. Seitsemäntoista pitkää vuotta hän on ollut kodin suojissa, kunnes eräänä päivänä naapuriin muuttaa Olly, poika johon Maddy tietää rakastuvansa..
 
 
Katja/Sivupiiri