Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Tulenkantaja-palkinnon ehdokkaat valittu

Kirjahylly

6 kirjaa

Käyttäjän Katja kuva
21.2.2017

Kaikki kirjahyllyt

Aamulehden Tulenkantaja-vientikirjallisuuspalkinnon ehdokkaat julkistettiin Tampereen Työväenmuseo Werstaalla järjestetyllä Elävän kirjallisuuden festivaalilla. Tulenkantaja ei ole vuoden parhaan kirjan palkinto, vaan kokonaispakettina myyvimmän kirjan palkinto. Etsitään siis sekä myyvää kirjaa, että myyvää persoonaa. Tulenkantaja-palkinnon idea olisi käyttää 10 000 euron palkintosumma vientitoiminnan edistämiseen.

Ehdokkaat valittiin ankaran aivotyön ja luku-urakan jälkeen, esiraatilainen Sari Harsu toteaa: ”Kirjavuosi 2016 oli tasainen verrattuna aiempiin vuosiin. Ilmestyi paljon hyviä kirjoja, ja oli vaikea nostaa yhtä toisen yli”.

Ehdokkaat:
Hanna Weselius - Alma!
Emma Puikkonen - Eurooppalaiset unet
Laura Gustafsson - Korpisoturi
Juhani Karila - Omenakrokotiilin kuolema
Mikko-Pekka Heikkinen - Poromafia
Leena Parkkinen - Säädyllinen ainesosa

Voittajan valitsee pääraati, johon kuuluvat Aamulehden päätoimittaja Jouko Jokinen, Leena-Majander-Reenpää, Aamulehden kulttuuritoimituksen esimies Markus Määttänen ja kirjailija Antti Tuomainen. Ja jos yksimielisyyttä voittajasta ei synny, on Tuomaisella päätuomarin ominaisuudessa oikeus päättää lopullinen voittaja.

Tulenkantaja on Aamulehden ja tamperelaisen Tulenkantajien kirjakaupan v. 2012 perustama vientikirjallisuuspalkinto.

Lisätietoja:
Aamulehti: Nämä kuusi kirjaa kisaavat Tulenkantaja-palkinnosta – voittajasta Suomen seuraava vientitoivo
Tulenkantaja-palkinto

 

Katja Kyllönen/Sivupiiri