Runeberg-palkinnon ehdokkaat 2016

Kirjahylly

8 kirjaa

9.12.2015
|Kaikki kirjahyllyt

Kirjahyllyssä ovat kahdeksan teosta, jotka kilpailevat Runeberg-palkinnosta 2016. Sanomalehti Uusimaan, Porvoon kaupungin, Suomen Kirjailijaliiton, Suomen arvostelijain liiton ja Finlands Svenska Författareföreningin jakama palkinto jaetaan Runebergin päivänä 5. helmikuuta. Palkinnon valitsijaraatiin kuuluivat kirjailija Tero Liukkonen, kirjailija Tommi Parkko ja kirjallisuudentutkija Maili Öst. Voittajan valitsee puolestaan palkintoraati, johon kuuluvat kirjailija Markku Karpio, yliopistonlehtori ja kriitikko Outi Oja ja kirjallisuudentutkija Ann-Christine Snickars. Runeberg-palkinnon maksavat yhdessä sanomalehti Uusimaa ja Porvoon kaupunki. Palkintosumma on 10 000 euroa.

Palkintoehdokkaiden joukossa on mm. Laura Lindstedtin Finlandia-palkinnon voittanut romaani Oneiron sekä Jussi Seppäsen HS:n esikoiskirjapalkinnon ehdokkaana ollut novellikokoelma Kymmenottelu.

Varjo-Runeberg-äänestykseen voi osallistua sanomalehti Uusimaan verkkosivuilla www.uusimaa.fi/varjoruneberg ja äänestää voi 31. tammikuuta 2016 saakka.

Lisätietoja:
Helsingin uutiset: Tämä kahdeksikko kisaa Runeberg-palkinnosta - Nappaako Finlandia-voittaja tuplat?

 

Tuomas Aitonurmi / Kirjasampo