Katti Matikaisen kirjamylly 7. Kirja on kaveri

Kirjahylly

10 kirjaa

28.1.2016
|Kaikki kirjahyllyt

Katti Matikainen saa kirjasta kaverin.

Jaksossa esitellään kirjat: 

Jalonen, Riitta: Aatos ja Sofian sokeriletit. Kuvittaja Kristiina Louhi. Tammi 2012. 
Sofian letit ovat kauniissa kuurassa, aivan kuin sokeroidut. Käsi sujahtaa vähäksi aikaa varovasti toisen käteen ja Aatoksen rinnassa sykähtää kerran jos toisenkin, sydän, Aatos tietää. Sofian kanssa on niin kiva leikkiä!
 
Kummu, Essi: Puhelias Elias. Kuvittaja Marika Maijala. Tammi 2012. 
Isot muutokset puheliaan Eliaksen elämässä ovat saaneet pojan sanattomaksi. Kaksi kotia, paras kaveri meren takana  ja koulu, jossa saa puhua vaan luvan saatuaan. Pieni poika monenlaisten muutosten kourissa, miten saisi sanat takaisin?
 
Sivupiirin suosituksia muista teemaan liittyvistä kirjoista: 
 
Harjanne, Maikki: Santtu ja ihana Iina. Otava 2004. 
Santun paras kaveri on Iina ja nyt ihana Iina on tulossa Santun luo leikkimään. Mutta Santtua alkaakin ujostuttaa ja hän menee Iinaa piiloon..
 
Itkonen, Jukka: Keinuhevosen kengittäjä. Kuvittaja Matti Pikkujämsä. Kirjapaja 2013. 
Ihanan lempeitä runoja lapsille, vanhemmille ja isovanhemmille. 
 
Järveläinen, Salla: Ystävyys kuin perhosen kutitus. Kuvittaja Keanne van de Kreeke. Pieni karhu 2010. 
Leevi-norsu istui sattumalta pienen Veeti-kärpäsen päälle ja olisihan siinä voinut käydä aika huonostikin.. mutta ei tässä tapauksessa! Leevistä ja Veetistä tuli nimittäin ikuiset ystävät!
 
Kuisma, Titta: Puuvanhus ja pikkukoivu. Kuvittaja Laila Nevakivi. Pieni karhu 2010. 
Pikkukoivu ja vanha koivu ovat hyviä ystäviä, yhdessä ne katselivat niin päivän kuin yönkin elämää. Eräänä yönä nousee hurja tuuli, joka kaataa puuvanhuksen. Pikkukoivun suru on suuri, mutta onneksi vanha koivu jätti jälkeensä lahjan, joka helpottaa surua.
 
Mäkelä, Hannu: Ääni joka etsi Laulua. Kuvittaja Marika Maijala. Paasilinna 2013. 
Ääni on yksinäinen ja rohkeutta kerättyään se lähtee maailmaan etsimään Laulua. Ja voi millaisiin seikkailuihin Ääni Laulua etsiessään pääseekään.
 
Nuotio, Anna ja Nuotio, Eppu: Veikko ja Veikko. Kuvittaja Kristiina Louhi. Otava 2012. 
Pikku Veikko tarvitsee hoitajan sairastuttuaan yhtäkkiä ja onneksi naapurin Veikko-pappa ehtii apuun. Päivästä tuleekin oikein mukava, kun Iso-Veikko kertoilee mukavia tarinoita lapsille.
 
Teräs, Mila: Hämärinkäinen. Kuvittaja Karoliina Pertamo. Karisto 2015. 
Hämärinkäinen kutoo hämärää omilla kangaspuillaan, sillä hämärää tarvitaan. Hämärän aikaan monenlaiset yöeläjät pääsevät omiin touhuihinsa. Mitä tapahtuukaan kun kukkakauppias rikkoo kangaspuut, joilla hämärää kudotaan? 
 
Tiitinen, Esko-Pekka: Jätti ja jänöset. Kuvittaja Nikolai Tiitinen. Tammi 2012. 
Jätti tulee ja haluaa kuninkaaksi jänisten valtakuntaan. Se rakentaa itselleen huteran aidan ja linnakkeen, keskelle jänöjen metsää, jossa ei koskaan ole ollut aitoja. Mutta miten käy, kun tuleekin kova pakkanen, pärjääkö jätti yksin?
 
Sivupiirin vinkit: Katja Kyllönen