Kiehtovat vakoiluromaanit

Kirjahylly

8 kirjaa

21.4.2022
|Kaikki kirjahyllyt

Vakoiluromaanit saavat mielikuvituksen lentoon vuosikymmenestä toiseen. Ne ovat täynnä salamyhkäisyyttä, petollisuutta ja yllätyksiä. Kuka huijaa ketä? Kehen voi luottaa? Onko kukaan sitä, mitä esittää olevansa? Ennen vakoiluun liittyi usein eksotiikkaa ja glamouria. Nykypäivänä valvontatekniikoiden kehittyminen on puolestaan tuonut lajiin aivan uusia ulottuvuuksia.

Denise Rudberg: Salainen koodi
Tukholmaan sijoittuva historiallinen Liittolaiset­-sarjan avausosa, joka kertoo toisen maailmansodan tositapahtumista. Päähenkilöinä on rohkea naiskolmikko, joka työskentelee armeijan tiedustelukeskuksessa salakoodien purkajina.

Ulla Lenze: Josef Kleinin kolme elämää
Tositapahtumiin perustava väkevä tarina valtiomahtien väliin jäävästä miehestä, jonka suurin intohimo on amatööriradio. Kun antisemitismi hivuttautuu Amerikkaan, natsit värväävät vakoojia New Yorkissa. Mikä on yhden ihmisen rooli politiikan pelinappulana?  ​

Ian McEwan: Makeannälkä
Serena Fromella on viimeisenä opiskeluvuotenaan lyhyt suhde professorinsa kanssa, jonka aikana Serenalle selviää, että häntä ollaan värväämässä tiedustelupalvelun vakoojaksi. Serenan täytyy lopulta hylätä vakoilun ensimmäinen sääntö: älä luota kehenkään.

Joseph Kanon: Jaettu Berliini
Kolmannen valtakunnan raunioilla entinen sotakirjeenvaihtaja Jake Geismar etsii jymyjuttua, joka oikeuttaisi hänet jäämään Berliiniin etsimään rakastettuaan raunioituneesta kaupungista. Amerikkalaisen sotilaan ruumiin löytyminen on Jaken tarvitsema jutunjuuri. Berliinissä mikään ei kuitenkaan ole sitä miltä näyttää.

Mick Herron: Luupäät
Jackson Lamb isännöi Britannian tiedustelupalvelun kaatopaikkaa, jossa tehtävänsä ryssineet agentit selaavat valvonta­kameroiden kuvavirtaa ja käyvät läpi parkkisakkoja, vaikka he haluaisivat vimmatusti päästä takaisin entisiin tehtäviinsä. Sarjan avauksessa River Cartwright oivaltaa mahdollisuuden pelastaa oma uransa, kun nuori mies kidnapataan.

Ken Follet: Ei koskaan
Tähän päivään sijoittuva trilleri, joka spekuloi kolmannen maailmansodan syttymisellä. Nuori nainen CIA:n palveluksessa, kiinalainen huippuvakooja, ranskalainen agentti ja USA:n ensimmäinen naispresidentti yrittävät estää kolmatta maailmansotaa.

John le Carré: Pappi, lukkari, talopoika, vakooja
Brittien tiedustelupalvelun huipulla on ollut mitä ilmeisimmin jo kauan kaksoisagentti. On viisi mahdollisuutta, viisi miestä jotka ovat vuosia tehneet työtä yhdessä ja luottaneet toisiinsa. Kuka heistä on vakooja?

Lara Prescott: Tätä ei koskaan tapahtunut
Kylmä sota, jossa rakkaus leiskuu. Miten CIA salakuljetti Neuvostoliittoon propagandan sijaan rakkaudesta kertovan romaanin? Tarina vakoojista ja sihteereistä, kirjailijoista ja rakastajattarista, toisinajattelijoista ja vallankumouksellisista historian painekattilassa.