Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Keväällä isä sai siivet

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Eräänä toukokuisena aamuna kaksoispoikien Timo ja Tomi Kokon elämä mullistuu, kun heidän kotinsa pihamaahan repeää suuri reikä toiseen maailmaan. Heidän isällensä puhkeaa kotkan siivet ja hän häviää salaperäiseen Austraasiaan. Pian poikien äiti ja sisko katoavat. Kukaan ei usko lasten kertomusta ja he lähtevät epätoivoiselle karkumatkalle, mutta päätyvät kasvatuslaitokseen, Huostalaan. Sitä johtaa hirmuinen Raakel Vastapöksy apureineen. Pian selviää, etteivät laitoksen muutkaan lapset ole aivan tavallisia lapsia, vaan he kokeneet jotakin selittämätöntä ja salaperäistä. Yhdessä rohkean Lauran, teleskooppijalkaisen Mortin ja muiden kanssa kaksoispojat päättävät karata ja etsiä perheensä ja arvoituksellisen Austraasian.

(Asta Honkala/Sanojen aika)

- - -

Kaksoset Tomi ja Timo Kokko asuvat rauhallisessa Rastasharjussa. Eräänä toukokuisena aamuna heidän isälleen kasvaa siivet ja hän katoaa puutarhaan avautuneeseen aukkoon. Aukko sulkeutuu ja kukaan ei usko poikien kertomusta. Timo ja Tomi joutuvat kasvatuslaitos Huostolaan, jota johtaa kammottava Raakel Vastapöksy. Siellä he tutustuvat muihin lapsiin ja nuoriin, joilla kaikilla on outoja kykyjä tai kokemuksia.
Kirjalpuolustaa voimakkaasti ihmisten yksilöllisyyttä, ja sen kerronta on lämpimän huumorin ja vahvan fantasian ryydittämää.

(Tammi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Kustantaja