Tieto on kaunista

Tyyppi

tietokirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Graafinen suunnittelija David McCandless halusi selvittää, miten monimutkaisia ja sanallisesti vaikeasti selitettäviä asioita voisi aukaista uudella ja merkityksellisellä tavalla. Hän huomasi, että graafisesti esitettynä tietoa oli helppoa - ja samalla nautinnollista - omaksua. Syntyi ainutlaatuinen kirja Tieto on kaunista, joka esittää infografiikan keinoin mielenkiintoisia faktoja ja hämmästyttäviä asiayhteyksiä elämän joka saralta.

Diagrammit, kaaviot ja kuvat havainnollistavat niin politiikkaa, kulttuuria kuin tiedettä. McCandless osoittaa, että kuvallisesti voidaan esittää paljon muutakin kuin numeroiksi muutettavia asioita. Upeiden kuvien kautta hahmottuvat Kiinassa kiellettyjen verkkosivujen ja hakusanojen paljous, ihmisten ja esineiden hiilijalanjälkien todelliset mittasuhteet sekä romanttisten ihmissuhteiden monimuotoisuus. Kaaviot näyttävät, kuinka tämän päivän elokuvat uusintavat antiikin klassisia tarinoita ja miten ruoka-aineiden erilaiset maut sopivat yhteen.

Suomenkielisessä laitoksessa kaavioita on sovitettu suomalaisiin oloihin. Kannen on suunnitellut kansainvälisesti menestynyt graafikko Kustaa Saksi.

(Nemo)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

255

Kustantaja

Kääntäjä