Tuhannen planeetan valtakunta

Tyyppi

sarjakuva-albumit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Klassikkoalbumi on innoittanut elokuvantekijöitä jo yli 40 vuoden ajan – uusin elokuva on tulossa pian.

Kaukaisessa galaksissa on suurenmoinen Syrte, Tuhannen planeetan valtakunnan keskus ja kukoistava kauppakaupunki, jossa myydään ihmeellisiä tuotteita kaikkialta aurinkokunnasta. Syrtellä ei ole keksitty aikamatkustamisen taitoa, joten avaruusagentit Valerian ja Laureline ovat ensimmäiset, jotka ovat saaneet Maasta yhteyden tähän korkeaan kulttuuriin ja matkustavat tutkimaan sitä.

Ennen niin loistelias kaupunki on kuitenkin rappeutumassa, ja todellista valtaa näyttävät käyttävän metallinaamion taakse kätkeytyvät tietäjät, jotka sanovat olevansa ruumiin ja sielun tuntijoita. Keitä tietäjät oikeastaan ovat, ja onko Syrte uhka Galaxitylle?

Valerian­tarinoiden piirtäjä Jean-Claude Mézières (s. 1938) ja käsikirjoittaja Pierre Christin (s. 1938) ovat lapsuudenystäviä. Heidän yli 40 vuoden ajan tekemänsä Avaruusagentti Valerian ­albumit ovat voittaneet lukuisia palkintoja ja vaikuttaneet paljon paitsi sarjakuviin myös scifi­ ja fantasiaelokuviin.

Heinäkuussa 2017 saa ensi-iltansa Luc Bessonin ohjaama Valerian-elokuva Valérian and the City of a Thousand Planets, joka on saanut vaikutteita Tuhannen planeetan valtakunnan tarinasta. Tuhannen planeetan valtakunta on järjestyksessä kolmas Valerian-albumi: se julkaistiin Ranskassa vuonna 1971. Sen on sanottu vaikuttaneen muun muassa Tähtien sota -elokuvien kuvastoon.

(Jalava)

Erään kaukaisen galaksin suuressa aurinkokunnassa on suuremmoinen Syrte, Tuhannan planeetan valtakunnan keskus. Syrtellä ei ole koskaan keksitty aikamatkustamisen taitoa ja vasta nyt Maa on ensimmäistä kertaa ottamassa yhteyttä. Kehitys on kuitenkin Syrtellä pysähtynyt ja ennen niin loistelias pääkaupunki on rappeutumassa, sillä tiede on korvattu uskonnolla, jonka salaperäiset tietäjät ovat tuoneet mukanaan. Mutta keitä tietäjät oikeastaan ovat ja onko Syrte uhka Galaxitylle?

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

52

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Ilmestymisaika

Sivumäärä

47

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Ilmestynyt myös Jalavan kustantamana 1994.

Ilmestymisaika

Sivumäärä

47

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä