Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Turvamies

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kolmasluokkainen Toni on kasvanut kesäloman aikana niin paljon, että hän on koulun historian suurin kolmasluokkalainen. Tonista tulee koko koulun oma Turvamies

(Arja/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Kolmasluokkainen Toni on kasvanut kesäloman aikana niin paljon, että hän on koulun historian suurin kolmasluokkalainen. Ei ihme, että jere loman jälkeen kysyy koulun ovella onko Toni koulun turvamies.

Ja niin Tonista tulee koko koulun oma Turvamies, joka ratkaisee muun muassa rehtorin kassakaappiin häviävien pelien ongelman ja pelastaa koulun upouudet tietokoneet. Toni on Turvamies koulun ulkopuolellakin, hänen apuaan tarvitaan niin sirkuksessa kuin videovuokraamossa. Tonia se ei haittaa, hänellä turva-asiat kulkevat suvussa - onhan hänen isänsä Vartiointiliikkeen Vesa.

(Tuija Lassila/ Sanojen aika)

- - -

Turvamiehen oikea nimi on Toni, mutta kolmannen luokan alusta häntä aletaan kutsua Turvamieheksi. Hän on nimittäin taas kasvanut kesän aikana. Hän on suurin kolmasluokkalainen, mitä koulussa on koskaan nähty. Hän on suurempi kuin monet neljäsluokkalaiset. Hän on suurempi kuin monet viidesluokkalaiset. Hän on jopa suurempi kuin pari kuudesluokkalaista. Ja kaikki tietävät, että Turvamies on reilu ja kiva kaveri. Lisäksi hänellä on todella hyvä vainu, ja hän onnistuu aina työntämään nenänsä kiinnostaviin juttuihin.
Ja kyllä koululla ja sen ympäristössä sattuukin kaikenlaista: pelikoneista tulee kiistaa, leffavuokraamo yritetään ryöstää ja varas tavoittelee koulun tietokoneita, mutta Turvamiespä haistaa palaneen käryä. Hän pelastaa myös tivolimiehen päivän keksimällä, miten onnenpyörästä tulee taas suursuosittu. Eikä jälki-istunnossakaan tarvitse olla tylsää... ei ainakaan kekseliään Turvamiehen kanssa!

(Tammi)

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

94

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä