Apulanta

Tyyppi

tietokirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Tarina rockjättiläisestä, jonka matka vei pikkukaupungin pommisuojasta kansakunnan kaapin päälle

Apulanta on yksi Suomen suurimmista rockbändeistä, joka on myynyt yli puoli miljoonaa levyä ja saanut lukuisia platina- ja kultalevyjä ja jolla on uransa aikana ollut 21 listaykkössingleä. Suunnattomasta menestyksestään huolimatta Apulanta on sydämeltään edelleen pikkukaupungin punkbändi, joka on säilyttänyt kurittomuutensa ja ennalta-arvaamattomuutensa, vaalinut ulkopuolisuuden eetostaan, provosoinut niin punkjengiä kuin suurta yleisöäkin ja pysynyt uskollisena tee se itse -mentaliteetilleen.

Ari Väntäsen historiikki kertoo, mitä bändin tähänastinen matka on maksanut, mitä se on antanut ja millaisissa tunnelmissa se on kuljettu. Se kertoo, millaisista persoonallisuuksista Apulanta on tehty ja millaiset jännitteet ovat vieneet sitä eteenpäin. Se kertoo asenteen voimasta ja musiikista, joka merkitsee kaikille eri asioita mutta jokaiselle jotakin. Samalla se maalaa poikkeuksellisen vivahteikasta ajankuvaa kolmelta eri vuosikymmeneltä.

Apulanta on Heinolassa vuonna 1991 perustettu rockbändi, jonka nykyiset jäsenet ovat Toni Wirtanen, Sipe Santapukki ja Sami Lehtinen.

Ari Väntänen on toimittaja ja muusikko, joka on kirjoittanut myös poikkeuksellisen ylistetyt rockelämäkerrat Hanoi Rocks – All Those Wasted Years ja Michael Monroe. Hän toimii Suomen painosmäärältään suurimman musiikkilehden Suen toimituspäällikkönä.

(Like)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

Kaikki yhdestä pahasta

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

432

Kustantaja

Kieli