Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Valkoinen kirahvi

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Vanhempansa tulipalossa menettänyt Martine joutuu muuttamaan eteläafrikkaan tuntemattoman ja töykeän isoäitinsä luo. Isoäiti asuu Sawubonan luonnosuojelualueella ja huolehtii uhanalaisista eläimistä. Martine rakastuu Afrikan villiin luontoon ja eläimiin ja kesytettyään harvinaisen valkoisen kirahvin hän saa tietää omaavansa myös eläimiin liittyviä maagisia kykyjä.

(Anu/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

”Hetken he katsoivat toisiaan, pieni, surullinen tyttö ja nuori, hoikka kirahvi, ja sitten taivas tummui jälleen. Martine painoi kasvonsa ikkunaan yrittäen epätoivoisesti nähdä valkoisen kirahvin uudestaan, mutta se oli mahdotonta.”

Martinen yhdennentoista syntymäpäivän yönä hänen vanhempansa kuolevat, ja hän joutuu muuttamaan Etelä-Afrikkaan tylyn isoäitinsä luokse. Luonnonsuojelualue Sawubona, hänen uusi kotinsa, on täynnä salaisuuksia. Miksi isoäiti ei tunnu haluavan häntä sinne? Miksi Martinelle ei kerrota vanhempiensa menneisyydestä? Mikä on se lahja, jonka ennustaja kertoi Martinella olevan?

Myrskyisenä yönä Martine näkee tarunhohtoisen valkoisen kirahvin. Siitä alkaa kahden ulkopuolisen ystävyys maassa, jossa ihonvärillä on edelleen merkitystä ja jossa raha on joillekin ihmisille tärkeämpää kuin luonnon kunnioittaminen.

Valkoinen kirahvi onLauren St Johnin ensimmäinen nuortenromaani. Kirja kuvaa lumoavasti Etelä-Afrikkaa, sen valoja ja varjoja, luonnon kauneutta ja julmuutta, kiehtovia makuja ja tuoksuja.

(Nemo)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

176

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Kuvittaja

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

159

Kieli

Kääntäjä