Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Laura, kultatukka

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

13-vuotias Laura on nelilapsisen uusperheen ainoa tyttö. Pikkuveljet ötökkäfarmeineen ja hikisine urheilukamppeineen saavat Lauran välillä hermostumaan, mutta suurimmat ongelmat saa aikaan isoveli Sakke. Sakke ei enää tule toimeen isäpuolensa kanssa, muuttuu umpimieliseksi ja kuljeskelee retkillään, joista kukaan perheessä ei tunnu tietävän mitään. Onneksi Lauralla on paras ystävä Jenna, jonka kanssa voi puhua kaikesta. Päättäväinen ja sanavalmis Laura joutuu vaikeuksiin ostarin jengin johtajan Hönön kanssa, jolle hän tulee sanoneeksi muutaman sanan liikaa sekä luokkakaverinsa Viljamin, joka pyytää Lauraa ekoille treffeille.
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)
Laura, äidin kultatukka ja isän ikuinen pikkutyttö, haluaisi toisinaan pikakelauksella kasvaa aikuiseksi. Joskus taas on ihan mukavaa olla kolmetoista plus - ainakin jos on vaarassa hurahtaa niin kuin 16-vuotiaan isonveljen luokan tytöt. Että menettäisi jonkun pojan takia täysin harkintakykynsä ja soittelisi tälle älyttömiä puheluja…

Lauran paras ystävä Jenna sen sijaan jaksaa uskoa ihmeisiin - ja rakastuu aina yhtä mahdottomiin tyyppeihin! Mutta on eräs, joka saa Laurankin voimattomaksi. Eikä se eräs tosiaankaan ole Hönö, kulmakunnan kauhu ja jenginjohtaja, jolle Laura kerran ostarilla tuli sanoneeksi pari valittua sanaa.
(Otava)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

187

Kieli

Lisätietoja

Filmatisointi: Laura, kuusiosainen tv-lyhytsarja, Yleisradio 2002. Ohjaaja Kaija Juurikkala .

Sarjamerkintä