Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Urkujenrakentaja

Videot

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Thomasson asuu pienessä rannikkokaupungissa Pohjanmaalla viettäen hiljaisia eläkeläispäiviä. Elämäntyönsä nyttemmin erakoitunut Thomasson on tehnyt kauppiaana ja varastopäällikkönä Viking Sallylla, laivalla joka myöhemmin kastettiin Estoniaksi. Vaimonsa Sirin katoamisen jälkeen Thomasson on alkanut rakentaa olohuoneeseensa barokkiurkuja, jotka odottavat Sirin paluuta - mutta Siri ei palaa. Estonian mukana uponneita ei koskaan nosteta meren pohjasta.

Thomassonin ainoa juttukumppani on kaupungin entinen taksikuski Berg, mies joka istuu rollaattorinsa istuimella sähköliikkeen edessä ja juttelee ohikulkijoiden kanssa maailmanpolitiikasta. Kun Thomasson kaatuu ja nyrjäyttää nilkkansa, hänen elämäänsä tulee kuin väkisin uusia ihmisiä, ja hän huomaa ettei olekaan yksin.

Loukkaantuminen sysää liikkeelle pienimuotoisen katastrofin, yhden ihmiselämän kokoisen myllerryksen. Thomasson joutuu pohtimaan, mikä oli hänen elämänsä tuskallisin hetki. Oliko se vaimon katoaminen, ainoan tyttären kuolema jo ennen sitä, vai se kun Thomassonin alaisuuteen pestattu nuori varastomies kuoli laivalla? Aviorikos vai isoveljen kaatuminen sodassa? Mikä lohduttaa, kun kaikki on mennyt - kirjallisuus tai musiikki, unohdus tai anteeksianto?

Urkujenrakentaja on hurmaava kertomus sovun tekemisestä menneen kanssa, siitä kuinka voi antaa anteeksi itselleen ja elämälle. Kuinka hauras on ihmisen elämä.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

300

Kustantaja

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

263

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Videot

Elävän arkiston upotuskoodi