Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Svarttis ja Karibian kaappari

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Merirosvo Svarttiksen ihanan aamuisen kahvihetken katkaisee järisyttävä rynkytys ulko-ovella. Kuka kehtaa tuolla tavoin pyrkiä sisään? Kauhukseen Svarttis saa vieraakseen Lempiira-Kallen, jota kutsutaan myös Karibian kaappariksi. Näillä kahdella merirosvolla on jäänyt sopimatta, kummalle oikeastaan kuuluvat Espanjan kuninkaan kultarahat. Ne ovat Svarttiksen saarella varmassa tallessa ja Lempiira-Kalle on päättänyt hakea ne itselleen.
Kauhea riita ja temmellyshän siitä lopuksi syntyy. Mukana ovat myös Make, Saku, poikien isoisä, Juuso Luutanen, eikä suinkaan vähäisimpänä Juuson urhea ja kipakka Murre-kissa, jota Lempiira-Kalle syystäkin luulee koiraksi.

(Marjatta Yamamoto/ Sanojen aika)

- - -

Karibianmeren kaamein merirosvo Don Carlos Buenas Dias Des Lempiras eli Lempiira-Kalle saapuu yllätysvierailulle Svarttiksen kotisaarelle. Hän väittää tulleensa ostamaan vanhoja aseita museoon, jonka aikoo perustaa. Tosiasiassa katala vieras aikoo ryöstää Svarttikselta kultarahoja täynnä olevan arkun. Ilman reippaita tukijoukkojaan Svarttis olisikin pulassa, mutta Make ja Saku ovat valppaina, Luutasen Murre-kissasta puhumattakaan!
Svarttis ja Karibian kaappari on merirosvo Svarttiksesta kertovan sarjan kahdestoista kirja.

(Mäkelä)

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Kieli

Kuvittaja