Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Petos paketissa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Missä Karo on?

Alinan kaveri Karo on ollut jo viikon kadoksissa, eikä kukaan tiedä, missä tämä on. Ennen katoamistaan Karo oli alkanut hengailla Micke Mosolan, pahamaineisen, luokalta jääneen, pojan kanssa. Micke pyörittää koulussa omituista pakettirallia. Hänellä on koulussa pieni ydinpiiri, joka kiikuttaa Mickelle jatkuvasti postipaketteja.

Liittyykö Karon katoaminen jotenkin paketteihin ja mitä paketit sisältävät, huumeitako? Alina alkaa selvittää outoa arvoitusta ja saa apua lehtori Kirkuvalta, joka ottaakin asian hoitaakseen tarmokkaasti.

Sujuva ja helppolukuinen, mysteerimäinen kirja, joka hyppelee luontevasti menneen ja nykyisyyden välillä kertoen Alinan ja Karon ystävyydestä. Sisältää myös huumoria!

(Päivi / Sivupiiri)

- - -

Yläkoulun käytävillä on jo kuukausia pyörinyt outo pakettiralli, jonka keskipisteenä on nuorukainen nimeltään Micke Mosola. Kirjan kertoja Alina on vaivihkaa huomannut monien koulukaverien sujauttavan pojalle pieniä paketteja. Hän tietää myös parhaan ystävänsä Karoliinan olevan täysin Micken pauloissa.
Omituiset paketit kummittelevat Alinan mielessä, kun hän eräänä arkisena koulupäivänä tajuaa Karoliinan kadonneen. Onko meneillään jotain vakavaa vai lintsaako Karoliina vain huvin vuoksi? Pelko kuristaa mieltä, kun Karoliina ei vastaa puheluihin eikä tekstiviesteihin. Lopulta Alinan on pakko paljastaa jollekin aikuiselle, ettei ole nähnyt ystäväänsä moneen päivään. Vauhdikas äidinkielen lehtori Kirkuva ottaa onneksi ohjat käsiinsä, mutta onko jo liian myöhäistä?

Porilainen Soila Ojanen kuvaa esikoisromaanissaan teini-ikäisiä aidosti ja humoristisesti. Päähenkilöiden vetävä sanailu sytyttää, ja jännittävä juoni yllättää lukijan monta kertaa.

(Tammi)

Aiheet ja teemat

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

143

Kustantaja

Sarjamerkintä