Avara Oulujärvi : elämää Oulujärvellä ja sen rantamilla

Tyyppi

tietokirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Maamme luonnonmaiseman oleellinen osa ovat tuhannet päilyvät järvemme. Avara Oulujärvi on säilyttänyt näihin päiviin asti yksinäisen, hieman surumielisen erämaajärven leimansa. Tämä Suomen neljänneksi suurin järvi voi tarjota runsain mitoin mieleenpainuvia elämyksiä aistit avoimena kulkeville vaihtelevine rantoineen, erikoisine saarineen ja suurine, auringossa väikkyvine selkineen.
Oulujärven Paltaselkä tarjoaa monine saarineen ja luotoineen ihanteellisimmin Runebergin ja Topeliuksen iskostamat klassisen järvimaiseman piirteet. Toisaalta Suomen suurimmat sisävesilakeudet Ärjän- ja Niskanselkä näyttäytyvät hyvin merellisinä aavoineen.
Toisin kuin muilla suurjärvillämme Oulujärvellä on vielä vapaita, laajoja ja heleitä hietakaartoja kulkea. Lisäksi siellä täällä on myös karuja kivikkorantoja ja kareja, jotka saattavat ulkopuolisten silmissä vaikuttaa jopa luotaantyöntäviltä mutta joilla kuitenkin on oma merkityksensä järven linnustolle. Oulujärven vyöryvät törmät eli paltteet ovat maiseman erikoisin piirre. Korkeilta hiekkatörmiltä avautuvien uhkeiden panoraamamaisemien veroisia ei juuri muualta löydy.
Avara Oulujärvi -teos tarjoaa upean matkan Kainuun meren ulapoille, sen monipuoliseen luontoon, värikkääseen historiaan ja vanhoihin rantakyliin. Kirjan on kirjoittanut ja kuvittanut dosentti Reijo Heikkinen, joka on seikkaperäisesti perehtynyt Oulujärven ympäristöhistoriaan.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

elämää Oulujärvellä ja sen rantamilla

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

237

Kustantaja