Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kivisen kehän arvoitus

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Viereisessä sängyssä hahmo yritti nousta istumaan. Näin verhon läpi miten hän nosti kättään minua päin.
-Olet liikkunut ajassa... Sinuun on jäänyt tuoksu.
Vaistomaisesti vedin henkeä. Tuo palaneen ja tuhkan tuntu oli seurannut unesta. Hitaasti muistin jotain, tulesta ja miekasta." s.19

Kivisen kehän arvoitus on fantasiakirja, joka kertoo polkupyöräonnettomuuteen joutuneesta Aleksista. Sairaalassa viereisessä sängyssä makaa punatukkainen tyttö Pihla. Aleksin toi sairaalaan vanha mies, joka on arpoja Rapo. Rapo on Pihlan isoisä. Pihla pyytää Aleksia palaamaan Rapon luokse ja tuomaan hänen tarvitsemansa esineet. Aleksi joutuu kummalliseen seikkailuun todellisuuden ja toisen maailman välille.

Pystyykö Aleksi auttamaan Pihlaa? Mitä kivetyltä aukiolta oikeasti löytyy? Ja mikä Pihlaa oikein uhkaa? Löydät vastauksen näihin kysymyksiin kirjaa lukiessasi. Kirja on sopivaa luettavaa roolipeleistä kiinnostuneille.

(Päivi Ruuskanen/ Sanojen aika)

- - -

Aleksi joutuu polkupyöräonnettomuuteen ja joutuu sairaalaan tarkkailtavaksi. Unen ja toden rajamailla torkkuessaan hän kokee oudon siirtymisen toiseen todellisuuteen, missä puut, kasvit, tuuli ja eläimet toimivat kuin elolliset olennot ihmisten apuna. Viereisen sängyn nuori tyttö, Pihla, lisää pojan hämmennystä. Eletäänkö nykyhetkeä samaan aikaan jossain rinnakkaismaailmassa?

Paljastuu, että Aleksilla on maagisia Matkaajan kykyjä, joita hän tarvitsee joutuessaan keskelle kahden maailman taistelua. Mutta kuka on salaperäisen Pihlan isä, joka yrittää vallata tyttärensä ruumiin? Seikkailu huipentuu, kun Aleksi löytää kivisen kehän ja joutuu tekemään vaikeita valintoja houkutusten keskellä.

Kari Vaijärven nuorten fantasiaseikkailu yhdistelee magiaa, realismia ja kutkuttavaa jännitystä.

(Kustannus-Mäkelä)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

78