Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Aarnikotkan vuosi

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Edes fantasiamaailma ei ole vapaa rahan vallasta. Kahdeksan vuotta sitten herra Chesneyn riistoturismille pantiin piste. Mutta turistit toivat kuitenkin rahaa. Nyt heitä ei enää saavu ja velho Corkoran johtaa velhojen konkurssikypsää yliopistoa löysin rantein.
Corkorania kiinnostaa kuumatkailua enemmän kuin yliopisto, joten hän päättää lähettää rahankeruukirjeitä uusien opiskelijoiden vanhemmille. Corkoran myös valikoi omiksi oppilaikseen tulokkaista rikkaimmat.
Yllätys on täydellinen, kun velho Derkin tytär osoittautuu suureksi kultaiseksi aarnikotkaksi. Kuningas Lutherin poika on tyhjätasku, keisarin sisarpuoli on joutunut senaatin hampaisiin ja kääpiö Ruskin paljastuu pohatan sijaista paenneeksi orjaksi. Olga ei suostu kertomaan taustastaan mitään. Felim taas on tullut velhokouluun salaa, ja hänellä onkin hyvät syyt pitää matalaa profiilia…
Ja vastaukseksi rahankeruukirjeisiin yliopisto saakin niskaansa sekalaisen joukon salamurhaajia ja suuttuneita sukulaisia.
Diana Wynne Jonesin maailman on täynnä inhimillisiä ja epäinhimillisiä persoonia. Aarnikotkan vuosi on itsenäinen jatko-osa innostuneesti vastaanotetulle Derkinhovin Mustalle ruhtinaalle.

(takakansiteksti)

- - -

Velho Derkin tytär, kullanvärinen aarnikotka Elda, köyhän Luterian kruunuprinssi Lukien, orjaluokkaan kuuluva kääpiö Ruskin, merirosvopäällikön tytär Olga, itäisen emiirikunnan hallitsijan sukulainen Felim ja keisari Tituksen sisarpuoli Claudia ovat velhoyliopiston aloittavia ensimmäisen vuosikurssin oppilaita. Jokainen heistä on tullut yliopistoon syystä tai toisesta salaa, vasten vanhempiensa tai maansa valtaapitävien tahtoa. Yliopisto on konkurssin partaalla, sen johtajana toimii velho Corkoran, joka on uhrannut suuria rahasummia omiin kuumatkaunelmiinsa. Corkoran lähettää oppilaittensa vanhemmille rahankeruukirjeen ja tulee samalla paljastaneeksi nuorten olinpaikan. Tuloksena on, että yliopisto saa riesakseen salamurhaajia ja sukulaisia, jotka ovat valmiita repimään yliopiston maan tasalle. Kuuden hengen opiskelijaryhmä muodostaa alusta asti kiinteän, toisiaan tukevan ryhmän, joka ottaa itse ohjat käsiinsä, kun yliopiston opettajilta ei saa tukea, eikä edes kunnon opetusta. Erityisesti opettajista nuorin Wermacht on ylimielinen ja taitamaton. Jokainen heistä kasvaa vuoden mittaan.

Itsenäinen jatko-osa vuonna 1998 ilmestyneelle teokselle 'Dark Lord of Derkholm' , suom. 'Derkinhovin musta ruhtinas' (2001).

(Lastenkirjainstituutti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

322

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä