Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Tikku & Melli

Tyyppi
kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Suomen Turku vuonna 1562. Joulu lähestyy ja linnan isäntä Juhana-herttua on tulossa kotiin nuorikkonsa kanssa. Tämä on oikea prinsessa, puolalainen Katariina Jagellonica. Asiasta kuulevat myös ullakolla asuvat linnahiiret, Tikku ja Melli. Ne näkevät komean seurueen saapumisen hovinarreineen.

Siitä lähtien Melli haaveilee pääsevänsä prinsessan narriksi narrien paikalle. Se onnistuu, mutta puuha ei olekaan niin mukavaa kuin Melli luuli. Kun syrjäytetyt suosikit juonivat Mellin pään menoksi turnajaiset, Melli saa tarpeekseen ja palaa Tikun luo ullakkokomeroon. Ruisvelli, omien unien ja tähtien katselu ovat sittenkin parasta.

Tikku ja Melli on herkullinen yhdistelmä faktaa ja mielikuvitusta, yksityiskohdat linnan hovista ja elämänmenosta kutkuttavia. Kirjassa oleva Mellin päiväkirja kertoo ajan tavoista, linnan arjesta ja juhlasta. Satu Paakkalan rehevä, riemastuttavan oivaltava kuvitus täydentää kertomusta.
Aiheet ja teemat
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
kertomus siitä, kuinka linnahiiret tapasivat prinsessan ja herttuan : hiiren elämää Suomessa 1562-1563
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
38
Kustantaja