Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Missä olet, Sara?

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus

Miltä tuntuu elää omaa elämää, kun kaikki vertaavat puolisiskoon? Sukulaisten ensimmäiset sanat liittyvät aina Saraan, Pinja huomaa olevansa se-saran-sisko enemmän kuin oma itsensä.

15-vuotias Pinja on saanut koko elämänsä kuulla, ettei muistuta (onneksi!) tippaakaan siskopuoltaan Saraa. Sara on nyt jotain kolmenkympin tienoilla, eikä kukaan tunnu tietävän, mitä Saralle nyt kuuluu. Tärkeintä on, että Pinja on kiltti ja kuuliainen koululainen, ei sellainen kuin Sara.

Siis millainen?

Jatkuva vertailu ja supina saa Pinjan kiinnostumaan siskostaan. Sara on lähtenyt aikoinaan Lontooseen ja sukulaiset kieltäytyvät kertomasta, missä Sara on nyt. Pinja päättää ottaa selvää siskostaan ja samalla myös siitä, onko sisko muka ollut niin kamala, kuin kaikki supinat väittävät.

Tutkimuksien aikana Pinja saa kokeilla, että ulkonäöllä ja tyylillä tuntuu olevan iso merkitys aikuisten suhtautumiseen. Mitä jos hän olisikin sellainen kuin Sara, kunnon punkkari! Sen Sara päättää kokeilla.

Missä olet, Sara? on itsenäinen jatko-osa kirjoille Sara@crazymail.com (1998), Nottingham kesällä kello 6 (1999) ja Sara ja levottomat jalat (2001). Kirjan voi silti lukea ihan omana tarinanaan, mutta jos sinäkin kiinnostut Sarasta lisää, kannattaa tsekata myös nuo edelliset osat.
(arjamaaria / Sivupiiri)


Kun 15-vuotias Pinja saa sukujuhlissa sadannen kerran kuulla, että hän muistuttaa siskoaan Saraa, hän päättää selvittää, kuka tuo hänen kauan kadoksissa ollut siskonsa oikein on.

Kukaan sukulaisista ei halua puhua Sarasta eikä kukaan tunnu tietävän, mihin Sara katosi. Pinjan ei auta kuin ryhtyä salapoliisiksi ja jäljittää siskonsa tunteneita, outoja ikäloppuja kolmekymppisiä. Heidän kauttaan hän saa tietää siskostaan ihmeellisiä asioita.

Kaikki tuntuvat pelkäävän, että Pinjasta on tulossa samanlainen kuin siskonsa ja jollain tavalla Pinja onkin muuttumassa. Miksi syötävän suloinen Nico muuten olisi yhtäkkiä kiinnostunut hänestä?
(Otava)
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Asiasanayhdistelmät
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
250
Kustantaja
Kieli
Sarjamerkintä