Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Loikkeliinin lokikirja

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Tekstinäyte

Teoksessa Loikkeliinin matka lumen maahan on kerrottu, miten eläintenpyydystäjät vangitsevat vompatti Volmarin Australian aavikolta ja vievät sen Suomeen, eläintarhaan nimeltä Exotic Animals.
Loikkeliini lähtee pelastamaan ystäväänsä. Laivapapukaija Kalle Ruusunen neuvoo sille tien Suomeen. Albatrossi vie kengurun Islantiin, josta merilokit kuljettavat sen Helsinkiin ja pudottavat Alppipuiston Linnanmäen kupeelle.
Juuri Ruotsista palannut helsinkiläinen Råtta ryhtyy Loikkeliinin matkaoppaaksi. Ne löytävät Kalle Ruususen ystävän ilmapallokauppias Viivi Virtasen luo. Hän majoittaa kengurun ja rotan ja auttaa kengurua pelastamaan vompatin. Eläinpuiston omistaja, johtaja Mc Inn, vaihtaa sen bumerangiin, jonka avulla kenguru on selvinnyt monesta pulasta.
Loikkeliini ja Volmari ihastuvat Suomessa lumitähtiin, joita kenguru on ennalta pelännyt. Lopulta ne lähtevät kotiin Viivin ja Råtan suunnittelemalla kuumailmapallolla. Bumerangi, jonka johtaja Mc Inn on heittänyt menemään, palaa viime hetkellä kengurun luo ja lähtee mukaan kotimatkalle.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

160

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä