Suomalaiset fasistit

Tyyppi

tietokirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

”Kiväärin kieli on ainoa maailmankieli, paljon selvempi kuin esperanto tai muut vastaavat potaskat. Siis rasvaa kiväärisi ja kiillota saappaasi.”

Fasismi ja aatteet ovat jälleen osa eurooppalaista politiikkaa. Suomalaiset fasistit -teos kertoo, mistä fasismissa oli ja on kysymys, ja millaista yhteiskuntaa suomalaiset 1920-1930-lukujen fasistit tavoittelivat.

Käsittelyssä ovat niin henkilöt, aatteet kuin toimintakin. Kirjoittajat näyttävät, kuinka fasistisilla liikkeillä oli jäsenmääräänsä suurempi vaikutus suomalaiseen yhteiskuntaan: fasismin aatteet levisivät avoimesti fasististen liikkeiden julkisivun takana ja saivat ällistyttävän paljon kannatusta yhteiskunta- ja elinkeinoelämän keskeisiltä vaikuttajilta. Lisäksi muut puolueet alkoivat kannatuksen menettämisen pelossa myötäillä fasistisia liikkeitä. Nämä kanssavaeltajat, olivatpa he aatteellisesti sitoutuneita tai liikkeellä pelkästään opportunismin ajamina, olivat koko ajan olleet fasismin todellinen vaara, eivät niinkään se avoimet kannattajat.

(WSOY)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

mustan sarastuksen airuet

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

503

Kustantaja

Kieli