Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kiljusten vallankumous

Kokoteksti
Linkki vie kokotekstiin Kirjasammon ulkopuolelle.

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kirja sisältää neljä tarinaa.

Juonitiivistelmät:

'Kiljuset panevat toimeen vallankumouksen', jossa Kiljuset päättävät lähteä Helsinkiin suureen urheilujuhlaan, ja he lähtevät sinne juosten. Koska Kiljusten meno oli niin hauskaa saivat he matkan varrella seuraa ihmisistä ja eläimistä. Niin Kiljuset sattumalta panevat toimeen vallankumouksen ja isä Kiljunen huudetaan presidentiksi.

'Isä Kiljunen hallitsee', jossa ulkovaltojen lähettiläät käyvät tervehdyskäynnillä ja diplomatia saa uuden käänteen. Isä Kiljunen määrää että virastoissa pitää laiskottelun sijasta tanssia ja kertoa hauskoja juttuja, ja kouluissa oppilaiden pitää määrätä. Paraatissa kaikki maakunnat panevat parastaan hauskuuttamisessa. Ainoastaan yliopiston professoreja Kiljuset eivät saa puolelleen.

'Kiljusten hallitus jatkuu', jossa Isä Kiljunen päättää, että kerran vuodessa oppilaat saavat koettaa, mitä opettajat kestävät. Ja eri puolilla Suomea oppilaat keksivät mitä merkillisimpiä keinoja koetella opettajia. Isä Kiljunen voittaa koululaisten ihailun, mutta saa opettajat vastaansa.

'Kiljusten kukistuminen', jossa ruotsalaiset ja muut ulkovallat ja sellaiset henkilöt, jotka mieluummin istuvat synkkinä kuin nauravat muodostavat salaliiton isä Kiljusen kukistamiseksi. Kiljuset pakenevat salaliittolaisia läpi Helsingin, ja lopulta heidät pelastaa Amerikan lähettiläs, joka haluaa Kiljusten muuttavan Amerikkaan.

(Lastenkirjainstituutti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

82

Sarjamerkintä

Osana julkaisua

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Osana julkaisua