Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Linjoilla ja linjojen takana

Tyyppi
kokoomateokset
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi uusi upea kuvateos Päätalon ystäville

Kalle Päätalon Iijoki-sarjassaan kuvaama sota-aika ei ollut pelkkiä sankaritarinoita. Hän itse oli sodan aikana sekä linjoilla että sotasairaalassa eikä haavoittumisensa jälkeen enää ollut sodan kuumimmissa melskeissä mukana. Sodan ajalta hänen mieleensä ja kuvauksensa kohteeksi on jäänyt lukuisa määrä tarkasti nähtyjä henkilöhahmoja, joiden tragikoomiset vaiheet kiehtovat lukijaa, ovat kiehtoneet jo vuosikymmenien ajan. Matti Louhi on tunnetulla taidollaan kuvannut värikkäät tyypit siveltimellään niin, että tuloksessa korostuu hersyvä huumori. Monet lukijoiden tutut ovat saaneet Louhen kuvittamina konkreettisen hahmon, sellaiset kuin Ilmari Vouvila, pioneeri Kolehmainen, Koltta-Pekka, Vimpari, isoääninen Juutua, Luhtarinne ja Kylmäsalmi. Muun muassa heidät Miisa Lindén on poiminut Kallen valtaisasta henkilögalleriasta.

Mainio lahjakirja kaikille Kalle Päätalon ystäville Suomen itsenäisyyden juhlavuonna.

Kirjan on toimittanut Miisa Lindén, dramaturgi, joka on työskennellyt paljon Kalle Päätalon tekstien parissa. Hän on dramatisoinut näytelmiksi useita teoksia ja työstänyt Iijoki-sarjasta kokoomateokset Isäni Hermanni ja Riitun poika. Hän on myös toimittanut Iijoki-sarjasta sen henkilöhahmoihin perustuvat kuvateokset Ihmisiä Iijoen törmällä sekä Montuissa ja tellingeillä, joiden kuvitus on Matti Louhen.

Matti Louhi on kuvataiteilija, joka on työskennellyt Kalle Päätalon kanssa 60-luvulta lähtien. Kaikki Iijoki-sarjan kirjojen kannet ovat hänen käsialaansa. Jo vuosia hän on halunnut tarttua Iijoki-sarjaan lähemmin ja kuvata sen ihmisiä piirroksin. Taitava ja humoristinen ote vie Päätalon ystävät mukanaan.
(Gummerus)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
303
Kieli
Muu tekijä