Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Pikku Nemo Höyhensaarilla 1

Tyyppi
sarjakuva-albumit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Muistatko vielä mitä viime yönä uneksit? Sänkysi muuttui veneeksi ja lipui ulos ihmemaahan jossa talot kasvoivat kuin sienet. Jouduit rajattomaan peilisaliin joka hitaasti kääntyi kyljelleen. Siellä pieni kummallinen mies nosti trumpettinsa. Huusit Ei! Mutta kukaan ei kuullut sinua, ja kaikki kuvasi särkyivät. Heräsit etkä muistanut mitään, paitsi pelon, ja jännityksen, ja huimaavat perspektiivit. Olit käynyt Pikku Nemon massa. Olen itse käynyt siellä, usein, vuodesta 1976 saakka.

Pikku Nemon isä, Winsor McCay (1867-1934) on sarjakuvagrafiikan suuri edelläkävijä ja mestari, ja Pikku Nemo hänen tunnetuin luomuksensa. Tämä pieni poika – joka asuu meissä kaikissa – syntyi lokakuussa 1905 Sunday Heraldin sivuilla New Yorkissa ja elää vieläkin kaikkien niiden mielessä, jotka ovat tavanneet hänet ja hänen hurjat unelmansa. Hänen maailmansa todellisuus muuttuu alati, uteliaisuus ja kauhu käyvät käsi kädessä, ja muuntumisten maailmassa kohtaat yhtäkkiä itsesi. Varo! Todellisuus särkyy! Tervetuloa Pikku Nemon kauniiseen, merkilliseen, kiehtovaan maailmaan!
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
1905-1907
Ilmestymisaika
Sivumäärä
96
Kääntäjä
Lisätietoja
Kirjan sarjakuvat ilmestyivät alun perin New York Herald -lehden värillisessä sunnuntailiitteessä 15.10.1905-31.3.1907
Toimittanut ja esipuheen laatinut Richard Marschall.
Ensimmäinen julkaisu
kyllä