Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Metsästä tuli syöjätär

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Metsästä tuli syöjätär-kirja on fantasiahenkinen mutta silti realistinen tarina tytöstä nimeltä Linnea, jonka vanhempien erotessa ja äidin saadessa huoltajuuden Linnea joutuu silti elämään isänsä ja tämän uuden naisystävän Saidan kanssa.

Saida haluaa omia Linnean kokonaan itselleen, hän hakee Linnean isän kanssa vaikka väkisin äidin luota, käskee tyttöä kutsumaan häntä äidikseen, vaihtaa Linnean nimen, leikkaa Linnean pitkät ja kauniit hiukset ”hauskaksi” peikkotukaksi ja laittaa tämän käyttämään vain hänen ostamiaan vaatteitaan. Linnean äidin ja mummun ostamat vaatteet joutavat takan sytykkeeksi eikä Linnea voi sanoa mitään vastaan selkäsaunan uhalla.

Mutta kai Linnean pitäisi olla kiitollinen, onnellinenkin ehkä, sillä Saida ja isä antavat hänelle kaiken huomionsa vaikka se oliskin pelottavaa ja ei yhtään hauskaa. Pikkuveli Peko on kuin ilmaa Saidalle ja isälle. Linnea kasvaa keskellä metsää poissa äitinsä luota ja kaupungin vilskeestä Saidan unelmamökissä; mitä isä kunnostaa. Mutta Linnea yrittää kaikin keinoin pitää minuudestaan kiinni ja estää muuttunutta isää ja Saidaa muokkaamasta häntä mieleisekseen. Saida pitää häntä ilkeänä lapsena ja antaa Linnean ymmärtää että todella onkin vaikka todellisuudessa Linnea ei ole tehnyt mitään väärää. Opiskelijaiässään Linnea on jo päässyt jonkin verran eroon Saidasta mutta nainen pitää hänestä edelleen kiinni. Ja Linnea yrittää ymmärtää mikä hänessä on vikana, vai onko Saida vain hullu nainen, joka yrittää tehdä Linneasta oman tyttärensä?

(Nacho / Sivupiiri)

- - -

Vaikka Linnea on määrätty avioerossa äidille, Linnea haetaan väkipakolla Isän ja uuden äitipuolen Saidan luo. Saida on myrkyttänyt koko perheen ilmapiirin, hän on syöjätär, jota vastaan Linnean on ryhdyttävä taistelemaan keinoilla millä hyvänsä.

(Satu Vähämaa/ Sanojen aika)

- - -

Teos on voittanut kolmannen palkinnon WSOY:n nuortenkirjakilpailussa 1999.

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä